30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Πάμε για Γ Παγκόσμιο Πόλεμο – Οι ΗΠΑ έδωσαν πράσινο φως στην Ουκρανία, χτυπήστε Ρωσικό έδαφος

Πάμε από το κακό στο χειρότερο στο Ουκρανικό.
Οι ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Biden έδωσαν το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικούς στόχους βόρεια του Kharkiv που είναι Ουκρανική πόλη και απειλείται από την Ρωσική εισβολή.
Ωστόσο αυτό το πράσινο φως αφορά μόνο την περιοχή του Kharkiv αλλά σίγουρα θα γενικευτεί.
Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο αφού η Δανία π.χ. ζητάει τα F-16 που στέλνει στην Ουκρανία να επιχειρούν και σε ρωσικό έδαφος.
Η Δύση και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να αποδεχθούν την ήττα και κάνουν κινήσεις απελπισίας, απόγνωσης που ωστόσο… μπορεί να φέρουν την καταστροφή
Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή και ασύμμετρη…
Εν τω μεταξύ οι ρώσοι έχουν σχεδιάσει το μέλλον της Ουκρανίας που στο έδαφος έχει υποστεί πανωλεθρία.
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ή νεκρή ζώνη θα φθάσει έως το Κίεβο, οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει επί της ουσίας να μετατρέψουν σε ουδέτερο έδαφος την Ουκρανία.

Ο Biden ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπάει και ρωσικούς στόχους βόρεια του Kharkiv

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία που απειλούν την περιοχή του Kharkiv, αλλά άφησε σε ισχύ την απαγόρευση της χρήσης επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλων όπλων πυρός μεγάλου βεληνεκούς.
«Ο Πρόεδρος έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για σκοπούς αεράμυνας στην περιοχή του Kharkiv, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να απαντήσει στις ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται ή ετοιμάζονται να της επιτεθούν».
Την ίδια στιγμή, το State Department δήλωσε ότι η «πολιτική σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης ATACMS ή όπλων μεγάλου βεληνεκούς» εναντίον στόχων στη Ρωσία παρέμεινε η ίδια.
Νωρίτερα, το Politico, επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο , ανέφερε ότι ο Biden επέτρεψε κρυφά στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα «για να αντιμετωπίσει την ρωσική προέλαση στο Kharkiv».
Σύμφωνα με το Politico, μιλάμε μόνο για το έδαφος κοντά στα σύνορα με την περιοχή του Kharkiv και η θέση του Λευκού Οίκου σχετικά με τα χτυπήματα του Κιέβου βαθιά στη Ρωσία «δεν έχει αλλάξει».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Lars Lekke Rasmussen δήλωσε ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για τέτοιες επιθέσεις.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Stoltenberg του επικεφαλής του ΝΑΤΟ που ζήτησε χτυπήματα στην Ρωσία, ανέφερε ότι είχε υπερβεί τις εξουσίες του.
Σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας «έχει ήδη πολιορκηθεί από τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ».
Έτσι, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Antonio Tajani σημείωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα μόνο εντός της επικράτειάς της.

Τι σημαίνει το πράσινο φως για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος;

Μετά το πράσινο φως η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών GMLRS – αλλά όχι πυραύλων ATACMS μεγαλύτερου βεληνεκούς – για να χτυπήσει εντός της ρωσικής επικράτειας κοντά στα σύνορα με την Περιφέρεια Kharkiv.
Αμερικανοί αξιωματούχοι και άνθρωποι που γνωρίζουν την πολιτική δήλωσαν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης στις 30 Μαΐου ότι η κυβέρνηση Biden έδωσε αθόρυβα την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ για «σκοπούς αεράμυνας» εναντίον των ρωσικών δυνάμεων που πραγματοποιούν επιθέσεις στη βόρεια περιοχή του Kharkiv.
Ένας ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση Biden δεν έχει αλλάξει την πολιτική της που περιορίζει την Ουκρανία από τη χρήση όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ για τη διεξαγωγή επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας, όπως το ATACMS, σε άλλα μέρη στη Ρωσία.
Αρκετοί σύμβουλοι του Biden είπαν στους New York Times ότι μια περιορισμένη αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ που περιορίζει τα χτυπήματα στη Ρωσία ήταν «αναπόφευκτη» και ορθά εκτίμησαν ότι η αλλαγή της πολιτικής πιθανότατα θα ερχόταν με περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ.
Η Washington Post ανέφερε ότι ένας άλλος ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν θέσει κανέναν περιορισμό στη χρήση συστημάτων αεράμυνας από την Ουκρανία που παρέχονται από τις ΗΠΑ για την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων ή μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ρωσικό έδαφος «εάν αποτελούν απειλή για την Ουκρανία».
Οι New York Times ανέφεραν στις 22 Μαΐου ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken παρότρυνε τον Biden να άρει αυτούς τους περιορισμούς στην Ουκρανία.
Δεν είναι σαφές πόσο μακριά στην Περιφέρεια Belgorod οι ΗΠΑ επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπήσουν με όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ ή εάν η Ουκρανία θα επιτρεπόταν να χτυπήσει τις συγκεντρώσεις ρωσικής δύναμης και εξοπλισμού στις περιφέρειες π.χ Kursk.

Politico: H επίθεση στο Kharkiv ώθησε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τη θέση τους και να άρουν τα εμπόδια, πλέον οι Ουκρανοί μπορούν να χτυπούν και ρωσικό έδαφος…

Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv ώθησε τις ΗΠΑ να εξετάσουν «πιο σοβαρά» το θέμα της έγκρισης χτυπημάτων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico.
Επικαλούμενο ανώνυμο υψηλόβαθμο εκπρόσωπο στρατιωτικών κύκλων των ΗΠΑ, η άρση της απαγόρευσης για το Κίεβο για χτυπήματα σε στόχους στο ρωσικό έδαφος έχει «στρατιωτική αξία».
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άρχισαν να εξετάζουν πιο σοβαρά την αλλαγή της πολιτικής τους αφού η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας», έγραψε το Politico, επικαλούμενο δύο από τις πηγές του.
Πρόσθεσαν ότι σε μια κλειστή ενημέρωση στο Κογκρέσο στις 7 Μαΐου, νομοθέτες και από τα δύο πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ «ζήτησαν» κυριολεκτικά από τους εκπροσώπους του Πενταγώνου να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στη χρήση αμερικανικών όπλων κατά τα χτυπήματα του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε προηγουμένως ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».
Είπε επίσης ότι «κάποιοι σύμμαχοι» έχουν άρει τους περιορισμούς τους στα χτυπήματα και πιστεύει ότι «ήρθε η ώρα να αρθούν άλλοι περιορισμοί».
Στη Ρωσική Ομοσπονδία, σχολιάζοντας δηλώσεις για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, τις χαρακτήρισαν απερίσκεπτες και δήλωσαν ότι προκαλούν άμεση στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Τίποτα καινούριο μετά την απόφαση των ΗΠΑ – Το Λονδίνο δεν περιόρισε την χρήση των Storm Shadow

Να αποκλιμακώσει τη διαφαινόμενη κρίση με τη Ρωσία, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν την χρήση αμερικανικών όπλων από τους Ουκρανούς προκειμένου να πλήξουν στόχους στη Ρωσία επιχείρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο (…)
Αποτελεί μέρος των προσπαθειών του προέδρου Putin να εμποδίσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στηρίξουν την Ουκρανία» ανέφερε ο Stoltenberg πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
Σε αυτό το σημείο ο Stoltenberg υποστήριξε πως η Μ. Βρετανία δεν περιόρισε ποτέ την χρήση των πυραύλων Storm Shadow, με τους οποίους προμήθευσε τους Ουκρανούς.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχε πυραύλους Storm Shadow για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς περιορισμούς.
Μια σειρά από κράτη του ΝΑΤΟ δεν έχουν περιορίσει ποτέ τη χρήση των όπλων τους εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό γίνεται με υπευθυνότητα και σε συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα» υποστήριξε ο Stoltenberg.
Ερωτηθείς σχετικά με τις προσπάθειες να «χτυπηθούν» στρατηγικά ραντάρ της Ρωσίας, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε ότι και αυτή η επιχείρηση θα πρέπει να γίνει με υπεύθυνο τρόπο.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί, τα αεροδρόμια στις πόλεις Kazan και Niznekamsk που βρίσκονται στην περιφέρεια του Tatarstan είχαν αναστείλει για λόγους ασφαλείας τη λειτουργία τους ενώ οι ρωσικές αρχές είχαν διατάξει την εκκένωση εργαζομένων από τους χώρους εργασίας τους.
Αιτία αποτέλεσε η επίθεση ουκρανικών drones.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας εξουδετέρωσε 29 ουκρανικά drones στην περιφέρεια του Krasnodar καθώς και 5 πυραύλους Neptune κατά πλοίων.
Στο επίκεντρο των επιθέσεωναυτών βρέθηκε το λιμάνι του Novorosisk και μια αποθήκη πετρελαίου στο Temriuk, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μερικές ώρες αργότερα.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe