24.5 C
Thessaloniki
30, May 2024

Pet Festival 2023

Για 3 ημέρες τα ζώα συντροφιάς ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές​

Εντυπωσιακή αύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας το 8ο PET FESTIVAL, ως παράλληλη εκδήλωση της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA 2023, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, διοργανωτής – εκδότης

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η άρτια διοργάνωση αυτών δίνει στo φεστιβάλ ακόμη μεγαλύτερη προβολή αλλά και προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες αλλά και μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον. Υπολογίζεται ότι φέτος η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τα 55.000 άτομα αφήνοντας τόσο τους εκθέτες αλλά και τους επισκέπτες απόλυτα ικανοποιημένους από την πληθώρα των επιλογών που είχαν επισκεπτόμενοι αυτό το χώρο!

Το τριήμερο 3 – 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του Pet Festival 2023 στο περίπτερο 5 του εκθεσιακού κέντρου της Δ.Ε.Θ. στην Θεσσαλονίκη, ο Κυνοφιλικός Όμιλος Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ.) έδωσε το παρόν με τρεις Εκθέσεις Σκύλων όλων των φυλών. Χορηγοί του κεντρικού στίβου των εκθέσεων μορφολογίας ήταν οι σειρές διατροφής ADVANCE και TRAINER, ενώ χορηγός του Β στίβου ήταν η σειρά διατροφής CORE. Πάνω από 100 φυλές σκύλων έλαβαν μέρος στις εκθέσεις μορφολογίας, κερδίζοντας άλλοι βραβεία και διακρίσεις και άλλοι κλέβοντας την καρδιά των επισκεπτών του φεστιβάλ με την ευφυΐα και με την ομορφιά τους!

Η κυνοφιλική έκθεση ακόμη μια φορά αποτέλεσε έναν τόπο συνάντησης όλων των κυνόφιλων της Ελλάδας και όχι μόνο, αλλά και ένα πεδίο συναγωνισμού και ενημέρωσης για τις διαφορετικές καθαρόαιμες φυλές. Iδιαίτερο ενδιαφέρον έδωσε το κοινό και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Grooming. Oι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από επαγγελματίες του χώρου για τις τελευταίες εξελίξεις στον καλλωπισμό και παρακολουθήσουν εξαιρετικά πρωτότυπα κουρέματα σκύλων.

“Πάνω από 100 φυλές σκύλων έλαβαν μέρος στις 3 εκθέσεις μορφολογίας σκύλων!”​

Ένας ακόμη πολύ σημαντικός πόλος έλξης του κοινού ήταν το αμφιθέατρο του περιπτέρου 5 με χορηγούς της εταιρείες CORE, KONG WHIMZEES και EVERCLEAN. Οι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από εξαιρετικούς ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Κτηνίατροι, Zωοθεραπευτές, εκπαιδευτές σκύλων, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, νομικοί, εκτροφείς, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς αλλά και έμπειροι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς μοιράστηκαν πληροφορίες και γνώση με τους επισκέπτες, εκπονώντας σημαντικές εισηγήσεις και δίνοντας στα κατοικίδια αυτά την πραγματική αξία που τους αρμόζει, αλλά και αναδύοντας τον ανεκτίμητο πολυθεματικό τους ρόλο στη συμβίωσή τους μαζί μας!

Την ενότητα των μελωδικών πτηνών στήριξε ο Όμιλος Ε.Π.Α.Μ και την ενότητα των ερπετών, η οποία κυριολεκτικά καθήλωσε τους επισκέπτες ο κος Ηλίας Λαλάγκας του FEEDERS.gr! Μελωδικά πολύχρωμα πτηνά με μαγευτικές φωνές τους έδιναν στο περίπτερο 5 μια άλλη νότα αλλά και ωθούσαν τους επισκέπτες να έχουν την επιθυμία να πληροφορηθούν όσο γίνεται πληρέστερα για αυτό το ιδιαίτερο ζώο συντροφιάς. Στο χώρο των ερπετών από την άλλη, συναντήσαμε πάρα πολλούς επισκέπτες οι οποίοι κάθε άλλο παρά φόβο και ανατριχίλα επεδείκνυαν!

Από τα χρώματα των πτηνών και την εξωτική ομορφιά των ερπετών, στo υγρό στοιχείο και στην εξίσου εντυπωσιακή ενότητα των ενυδρείων με τα δραστήρια ψαράκια που καταφέρνουν να μας απαλλάσσουν από το καθημερινό στρες όπου με την ευγενική υποστήριξη του Νιντάλ Ρέζεκ (ΑQUARIUM CREATIONS) στήθηκαν ιδιαίτερα ενυδρεία, φέρνοντάς μας σε διαδραστική επαφή με τα πλάσματα αυτά του νερού που εκτός από τα γεμάτα χρώματα ενυδρεία της, ενημέρωνε ακούραστα τους επισκέπτες για οποιαδήποτε απορία είχαν για το ενυδρείο που προσφέρει ψυχική ηρεμία και ισορροπία. Υποστηρικτές του όλου εγχειρήματος ήταν οι εταιρείες Oase, Biorb, Tropical Waters, Misirlis, Βιότοπος και Ifa reef.

Πολύ σημαντική η παρουσία και στο φεστιβάλ αυτό της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών) η οποία και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του περιοδικού μας «Κατοικίδια Εν Δράσει» το οποίο και ξεχώριζε για έναν ακόμη σημαντικό λόγο! Είχε διαμορφωθεί ως ένας πρωτότυπος χώρος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά! Όλες τις μέρες σύσσωμη η ομάδα διοργάνωσης παιδικών party Yypi Yaya της κ. Μαριάννας Τάντου ήταν εκεί ακούραστη να απασχολεί μέσα από πρωτότυπες δράσεις όλα τα παιδιά!

 Οι εθελοντές της ομάδας ακούραστοι και ασταμάτητοι ενημέρωναν τους επισκέπτες για τη σημαντική δράση της ΑΜΚΕ, η οποία μέσα από ομάδες σε όλη την Ελλάδα έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες σχολεία και συνεχίζει, αλλά και οργάνωναν μικρές ζωοφιλικές ενημερώσεις με τις ομάδων παιδιών που είχαν επισκεφθεί με τις οικογένειες τους το φεστιβάλ. Κάθε μικρός μας φίλος έφευγε από το περίπτερο αυτό αποκτώντας με ένα face painting του ζώου που αγαπούσε και το πιο σημαντικό με την καρδιά του γεμάτη αγάπη από τις αγκαλιές και τα φιλιά που είχε απολαύσει από τους τρεις μοναδικούς σκύλους της ομάδας Διώνη, Άξελ και Πόθο που ήταν για ακόμη μια φορά και οι πρωταγωνιστές του περιπτέρου.

Παράλληλα, στο περίπτερο 6 το Σαββατοκύριακο 4 με 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 2 διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας γάτας από την Ελληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών “Felis Greece”. Χορηγοί ήταν η σειρά διατροφής ROYAL CANIN και η άμμος υγιεινής EVERCLEAN. Πληθώρα γατών υπήρξαν οι πρωταγωνιστές αυτού του διημέρου, ενώ άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό το κατοικίδιο ήταν παρόντες είτε ως επισκέπτες είτε μεταδίδοντας και στους υπόλοιπους τις πολύτιμές γνώσεις τους.

Τρεις ημέρες λοιπόν, γεμάτες με όλα τα ζώα συντροφιάς, με σεμινάρια, με ημερίδες με επιδείξεις agility, με φιλοζωική εκπαίδευση σχολείων, με ψυχαγωγία όλων των παιδιών, με ζωντανές παρουσιάσεις από εκπαιδευτές σκύλων, ήταν αρκετές για να καθιερώσουν το Pet Festival ως ένα γεγονός όπου από τη μία εταιρείες, εξειδικευμένα καταστήματα και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να παρουσιάσουν τα πιο καινούρια προϊόντα τους, αξεσουάρ για κατοικίδια, τροφές και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα ζώα ιδανικές για ένα κατοικίδιο, αλλά και από την άλλη, χιλιάδες επισκέπτες περνούν πολύ ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο σε ένα δυναμικό περιβάλλον, την ώρα που όλη η οικογένεια παράλληλα διασκεδάζει και ψυχαγωγείται!

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό

Πηγή Κατοικίδια εν δράσει

spot_img
spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe