Εύλογα, υπό τον φόβο του Ρώσου ηγέτη, η Δύση περιορίστηκε σε συγκεκριμένα επίπεδα υποστήριξης στη νεοναζιστική χούντα του Κιέβου…
Και πάλι, βέβαια, η Δύση συνέχισε να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποτρέψει την ολοκληρωτική ήττα της.
Μάλιστα, προς επίρρωσιν αυτού του σκοπού επιστρατεύθηκε ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, ο οποίος κατάφερε να σαμποτάρει την υπογεγραμμένη ειρηνευτική συμφωνία που θα τερμάτιζε την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση – αρκετοί υψηλόβαθμοι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί αυτό το απεχθές γεγονός τα τελευταία δυόμισι χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τερατωδών εγκληματιών πολέμου όπως η Victoria Nuland.
Να σημειωθεί πως ακόμη και πρώην κορυφαία στελέχη της νεοναζιστικής χούντας, όπως ο Oleksiy Arestovych, έλεγαν ότι η συμφωνία ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές, αλλά η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολιτική Δύση είχε άλλα σχέδια.
Ενώ διασφάλιζε ότι δεν θα χυθεί άσκοπα αίμα σε έναν πόλεμο με μια στρατιωτική υπερδύναμη, το ΝΑΤΟ προσπάθησε να διερευνήσει την αντίδραση της Ρωσίας σε διάφορα επίπεδα εμπλοκής τρίτων (κάτι το οποίο συνεχίζει να πράττει): από επιχειρήσεις δολιοφθοράς και υποστήριξη ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης) μέχρι την τρομοκρατία και την καθοδήγηση όπλων που προέρχονται από το ΝΑΤΟ για τη δολοφονία Ρώσων στρατιωτών και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και αμάχων.
Αναμενόμενα, η Μόσχα είναι έξαλλη – αν και υπό το φόβο παγκόσμιας πυρηνικής εξόντωσης γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε οι τόνοι να παραμείνουν σε λελογισμένα επίπεδα.
Κλιμάκωση
Δυστυχώς, η Δύση ερμηνεύει συχνά τη ρωσική υπομονή ως αδυναμία, και γι’ αυτό συνεχίζει να στέλνει όλο και πιο προηγμένα όπλα στη νεοναζιστική χούντα.
Έτσι, έκρινε εσχάτως πως θα μπορούσε να κλιμακώσει τα πράγματα…
Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δώσει το πράσινο φως για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τους εναντίον στόχων βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος (ATACMS και Storm Shadow, αντίστοιχα).
Υπενθυμίζεται πως τους προηγούμενους μήνες ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer δήλωσε ότι υποστηρίζει τέτοιου είδους χτυπήματα, με τον βρετανικό στρατό να παίρνει αντίθετη θέση.
Οι ΗΠΑ κάνουν κάτι παρόμοιο, με τον υπουργό Άμυνας Loyd Austin να επισημαίνει, όμως, στον Zelensky ότι τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας «δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι» εναντίον της Μόσχας.
Ίσως η Δύση χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις σκόπιμα παραπλανητικές και αντιφατικές δηλώσεις, νίπτοντας τας χείρας της ως ένας άλλος Πόντιος Πιλάτος, για να αποφύγει την ευθύνη για οποιαδήποτε κλιμάκωση.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος Putin κατέστησε σαφές ότι τέτοιου είδους στρατηγικές είναι μάταιες και ότι το ΝΑΤΟ θα λογοδοτήσει.
Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση.
«Αυτό που βλέπουμε είναι υποκριτικό παιχνίδι. Το Κίεβο χρησιμοποιεί ήδη drones για να επιφέρει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Αλλά η χρήση όπλων ακριβείας μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία» είπε ο Putin, προσθέτοντας:
O ουκρανικός στρατός δεν είναι ικανός να χρησιμοποιήσει υπερσύγχρονα συστήματα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας που παρέχονται από τη Δύση.
Αυτά τα όπλα είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν χωρίς δεδομένα πληροφοριών από δορυφόρους που δεν διαθέτει η Ουκρανία…
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή δορυφόρους των ΗΠΑ – γενικά, δορυφόρους του ΝΑΤΟ.
Αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Το δεύτερο σημείο –ίσως το πιο σημαντικό, ακόμη και το βασικό σημείο– είναι ότι μόνο το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να λειτουργήσει αυτά τα πυραυλικά συστήματα.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.
Επομένως, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει τη Ρωσία με αυτά τα όπλα ή όχι.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασίσουμε εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στη στρατιωτική σύγκρουση ή όχι».
Και κατέληξε: «Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από άμεση εμπλοκή – θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Κάτι τέτοιο θα σημαίνει άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση, και θα αλλάξει την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.
Αυτό θα συνεπάγεται ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ – οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες – βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Και αν αυτό ισχύει, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις ως απάντηση στις απειλές που θα μας τεθούν».
Μήνυμα – προειδοποίηση
Αυτό είναι το μήνυμα – προειδοποίηση που πρέπει να ληφθεί όσο το δυνατόν πιο σοβαρά.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της για τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας, καθώς και το πυρηνικό της δόγμα, δίνοντας έμφαση στο ασυναγώνιστο στρατηγικό της οπλοστάσιο.
Το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τα παγκόσμιας κλάσης θερμοπυρηνικά όπλα του για να εξασφαλίσει τα ζωτικά ρωσικά εθνικά συμφέροντα.
Από την άλλη, έχουμε έναν νεοαποικιακό πόλεμο εκ μέρους της Δύσης, η οποία θέλει να διατηρήσει την παρασιτική της ύπαρξη σε βάρος της ειρήνης, της ευημερίας και της βιώσιμης ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Προκειμένου να τεθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτό, η Ρωσία συνεργάζεται με άλλες υπερδυνάμεις, όπως η Κίνα, και διάφορους περιφερειακούς παράγοντες, όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.
Για αυτό ο Putin είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον υπόλοιπο κόσμο ως ένας από τους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που οι δυτικοί προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν.
Στην πραγματικότητα, μόνο δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του, το Foreign Policy δημοσίευσε ακόμη και ένα άρθρο με τίτλο «Θα σκεφτούν οι ΗΠΑ να δολοφονήσουν τον Putin;», επιβεβαιώνοντας αυτό που ένας κολοσσός στη γεωπολιτική ανάλυση, ο Pepe Escobar, είπε:
Μόνο χάρη στην ασυναγώνιστη υπομονή, τον αυτοέλεγχο και την ψυχραιμία του Putin δεν είδαμε τέρατα όπως το RS-28 “Sarmat” να εκτοξεύονται σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, φαίνεται ότι η Δύση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, καθώς συνεχίζουν να χτυπούν τη Ρωσική Αρκούδα ώστε να την αναγκάσουν να απαντήσει όσο το δυνατόν πιο βίαια.