Στο ΕΣΡ προσέφυγε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά της διαδικτυακής πλατφόρμας NETFLIX για τη σειρά με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλέξανδρου. Συγκεκριμένα, η σειρά παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο σε ερωτικές σκηνές με τον Ηφαιστίωνα.

Στην προσφυγή του, ο κ. Βελόπουλος υποστηρίζει ότι η σειρά παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο, «χωρίς να υφίστανται ιστορικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο».

Κατηγορεί επίσης την πλατφόρμα για πολιτικές σκοπιμότητες που τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει «τη μορφή εκστρατείας προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της επονομαζόμενης ως LGTBQ+ κοινότητας».

«Ο Μέγας στρατηλάτης που κατέκτησε το σύνολο σχεδόν του τότε γνωστού κόσμου, που αποτελεί την ενσάρκωση των ιδανικών της ανδρείας και της αρρενωπότητας, παρουσιάζεται τεχνηέντως και ψευδώς ως ομοφυλόφιλος, να ερωτοτροπεί παθιασμένα με τους αξιωματικούς του, ώστε μέσα από την εργαλειοποίηση όσων εκείνος συμβολίζει, να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της LGTBQ+ κοινότητας» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Επίσης, ζητά η εταιρεία να λογοδοτήσει για το «ιστορικό ανοσιούργημα» και απαιτεί άμεσες ενέργειες από το ΕΣΡ.