Βασιλικός μεζές που συνδυάζει ζουμερά αχλάδια με μπρεζάολα, και πηγαίνει πολύ με κρύα ροζέ κρασιά και με απεριτίβο.
15′ προετοιμασία Σύνολο: 15′
Υλικά
Μερίδες: 2 (ως ορεκτικό)
1. 1 μεγάλο αχλάδι, ώριμο αλλά σφικτό, πλυμένο και στεγνό
2. 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
3. 1 κ.σ. πετιμέζι*
4. 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
5. 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι
6. 1 φλιτζάνι τρυφερά φρέσκα φύλλα σπανακιού, πλυμμένα και στεγνά
7. 10 λεπτές φέτες μπρεζάολα
8. 40 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε λεπτές φλούδες
9. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
1. Για να ετοιμάσουμε τα ρολάκια αχλαδιού με μπρεζάολα και σπανάκι κόβετε το αχλάδι στη μέση κατακόρυφα και αφαιρείτε τον πυρήνα με τα κουκούτσια
2. Στη συνέχεια το κόβετε σε 10 μακρόστενες και λεπτότατες φέτες.
3.Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξίδι, το σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, νοστιμίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά.
Σερβίρισμα
1. Απλώνετε μια φέτα μπρεζάολα, βάζετε πάνω της 1 φέτα αχλαδιού, μερικά φύλλα σπανάκι, μερικές φλούδες τυριού και 1⁄4 κ.γ. μαρινάδα των αχλαδιών.
2. Τυλίγετε σε ρολό (η μπρεζάολα θα κολλήσει).
3. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας ρολάκια.
4. Κόβετε κάθε ρολό στη μέση, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Μυστικά
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπρεζάολα με καλής ποιότητας προσούτο, το σπανάκι με ρόκα και το κεφαλοτύρι με πικάντικη γραβιέρα. * Πετιμέζι θα βρείτε σε μεγάλες κάβες, καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και επιλεγμένα μπακάλικα.
Gastronomos.gr