24.7 C
Thessaloniki
17, April 2024
spot_img

Ρωσία: Μετά το Crocus, το θέατρο των σκιών τελείωσε – Ακόμη δεν έχετε δει τίποτε, τώρα αρχίζουμε

Tο καθεστώς του Κιέβου, που κατασκευάστηκε από την αμερικανική ηγεμονία, , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι καταδικασμένο
Το θέατρο σκιών τελείωσε. Όλα είναι πλέον ανοιχτά… επισημαίνει ο γνωστός αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων Pepe Escobar

Στοιχείο 1:
 Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024. Έχουμε πόλεμο. Το Κρεμλίνο, μέσω του Ρώσου κυβερνητικού εκπροσώπου Peskov, τελικά το παραδέχεται: «Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη στα σύνορά της ενός κράτους που έχει πρόθεση να αφαιρέσει την Κριμαία από αυτήν».
Μετάφραση; Το καθεστώς του Κιέβου, που κατασκευάστηκε από την αμερικανική ηγεμονία, , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι καταδικασμένο.
Τι σήμα εξέπεμψε το Κρεμλίνο; «Δεν έχουμε καν ξεκινήσει», τώρα αρχίζουμε, σύμφωνα με τον Escobar.

Στοιχείο 2: Παρασκευή απόγευμα, λίγες ώρες μετά τον Peskov.
Επιβεβαιώθηκε από μια σοβαρή ευρωπαϊκή –όχι ρωσική– πηγή. Το πρώτο αντισήμα.
Τακτικά στρατεύματα από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία έχουν φτάσει, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς, στο Cherkassy, νότια του Κιέβου.
Πρόκειται για μια ισχυρή δύναμη. Δεν διέρρευσαν αριθμοί. Στεγάζονται σε σχολεία. Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, αυτή είναι μια δύναμη του ΝΑΤΟ.
Αυτό σηματοδοτεί το «Ας αρχίσουν τα παιχνίδια».
Από ρωσικής σκοπιάς, οι επαγγελματικές κάρτες του κ. Khinzal πρόκειται να έχουν μεγάλη ζήτηση.

Στοιχείο 3: Τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City, έναν μουσικό χώρο βορειοδυτικά της Μόσχας.
Ένας βαριά εκπαιδευμένος κομάντο πυροβολεί απλούς πολίτες εν ψυχρώ και μετά βάζει φωτιά στην αίθουσα των συναυλιών.
Το οριστικό αντι-σήμα: με το μέτωπο να καταρρέει, το μόνο που απομένει είναι η τρομοκρατία.

Και την ώρα που ο τρόμος χτυπούσε τη Μόσχα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, στη νοτιοδυτική Ασία, βομβάρδιζαν τη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, με τουλάχιστον πέντε χτυπήματα.
Κάποιος καλός συντονισμός. Η Υεμένη μόλις συνήψε μια στρατηγική συμφωνία στο Ομάν με τη Ρωσία-Κίνα για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και είναι μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για ένταξη στους BRICS+, στη σύνοδο κορυφής στο Καζάν, τον προσεχή Οκτώβριο.
Οι Houthi όχι μόνο νικούν θεαματικά στο πεδίο, αλλά έχουν στο πλευρό τους Ρωσία και Κίνα.
Η διαβεβαίωση προς τις δύο χώρες ότι τα πλοία τους θα μπορούν να πλεύσουν μέσω του Bab-al-Mandeb, της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν χωρίς προβλήματα, ανταλλάσσεται με πλήρη υποστήριξη από το Πεκίνο και τη Μόσχα.

Οι χορηγοί παραμένουν οι ίδιοι

Τη νύχτα της 23ης Μαρτίου, πριν ξημερώσει το Σάββατο 23 Μαρτίου, στη Μόσχα κανείς δεν κοιμάται.
Οι φήμες χορεύουν σαν δερβίσηδες.
Φυσικά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί – ακόμα.
Μόνο το FSB θα έχει απαντήσεις. Μια μαζική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η χρονική στιγμή της σφαγής στο Crocus είναι αρκετά ενδιαφέρουσα: Συνέβη την Παρασκευή 23 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Οι πραγματικοί μουσουλμάνοι δεν θα σκέφτονταν καν να διαπράξουν μαζική δολοφονία άοπλων πολιτών κάτω από μια τέτοια ιερή περίσταση.
Σύμφωνα με τον Escobar, «Για να παραθέσω τους Talking Heads: “This isn’t no party/ this ain’t no disco/ this is no fooling around”.
Mοιάζει περισσότερο με αμερικανική ψυχολογία.
Το ISIS είναι μισθοφόροι, δεν είναι πραγματικοί μουσουλμάνοι
Και όλοι ξέρουν ποιος τους χρηματοδοτεί και τους οπλίζει».
Αυτό οδηγεί στο πιο δυνατό σενάριο: πρόκειται για μισθοφόρους του ISIS που εισάγονται από το πεδίο μάχης της Συρίας –πιθανώς Τατζίκοι – εκπαιδευμένους από τη CIA και την MI6, που εργάζονται για λογαριασμό της ουκρανικής SBU.
Αρκετοί μάρτυρες στο Crocus αναφέρθηκαν σε «Ουαχαμπίτες» – οι δολοφόνοι δεν έμοιαζαν με Σλάβους.
Ήταν στο χέρι του Σέρβου Προέδρου Aleksandar Vucic να προειδοποιήσει…
Αυτός συνέδεσε άμεσα τις «προειδοποιήσεις» στις αρχές Μαρτίου από τις αμερικανικές και βρετανικές πρεσβείες που απευθύνονταν στους πολίτες τους να μην επισκέπτονται δημόσιους χώρους στη Μόσχα με τις πληροφορίες της CIA/MI6.
Η πλοκή δένει όταν διαπιστώνεται ότι το Crocus ανήκει στους Agalarovs, οικογένεια Αζερορώσου δισεκατομμυριούχου, τα μέλη της οποίας είναι πολύ στενοί φίλοι του…

Στη συνέχεια, ο Escobar μιλά για έναν στόχο που έχει εντοπιστεί από το Deep State (βαθύ κράτος) των ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως ή ISIS ή banderistas (Ουκρανοί οπαδοί του Stepan Banderas, ιδεολόγου και θεωρητικού του ουκρανικού εθνικισμού), οι χορηγοί παραμένουν οι ίδιοι.
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Danilov, ήταν αρκετά ανόητος για να επιβεβαιώσει ότι το έκαναν οι Ουκρανοί, αναφέροντας στην ουκρανική τηλεόραση: «θα τους κάνουμε [τους Ρώσους] αυτού του είδους τα πάρτι πιο συχνά».
Εναπόκειτο λοιπόν στον Sergei Goncharov, βετεράνο της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας Alpha της Ρωσίας, να ξετυλίξει το κουβάρι…
Όπως είπε στο Sputnik, ο εγκέφαλος μάλλον είναι ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών στην Ουκρανική Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Kyrylo Budanov (ο «αρχηγός κατασκόπων», που τυγχάνει να είναι το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο της CIA στο Κίεβο).

Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Τα τρία παραπάνω στοιχεία συμπληρώνουν όσα είπε ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Rob Bauer, σε ένα φόρουμ ασφαλείας στο Κίεβο: «Χρειάζεστε περισσότερα από χειροβομβίδες – χρειάζεστε ανθρώπους για να αντικαταστήσουν τους νεκρούς και τους τραυματίες.
Και αυτό σημαίνει επιστράτευση».
Μετάφραση; Το ΝΑΤΟ συλλαβίζει ότι πρόκειται για πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Και η «ηγεσία» στο Κίεβο εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει.
Όπως είπε ο πρώην υπουργός Υποδομών Omelyan: «Αν κερδίσουμε, θα ανταποδώσουμε με ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο, διαμάντια και γούνα.
Αν χάσουμε, δεν θα γίνει λόγος για χρήματα – η Δύση θα πρέπει να σκεφτεί πώς να επιβιώσει».

Εάν η Ουάσιγκτον τραβήξει την πρίζα

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, παραδέχτηκε ότι θα ήταν «δύσκολο» για την ΕΕ να βρει επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το Κίεβο εάν η Ουάσιγκτον τραβήξει την πρίζα.
Η ηγεσία «του ιδρωμένου φούτερ που τροφοδοτείται από κοκαΐνη» πιστεύει στην πραγματικότητα ότι η Ουάσιγκτον δεν «βοηθά» με τη μορφή δανείων, αλλά δωρεάν, και πως το ίδιο ισχύει και για την Ε.Ε.
Το Θέατρο του Παραλόγου είναι απαράμιλλο.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe