33.2 C
Thessaloniki
19, June 2024

Σενάρια της Κατεχάκη για το Netflix! Οι κατά φαντασία πράκτορες των Ρώσσων που ανακαλύπτει η ΕΥΠ στην Ελλάδα

 Τώρα σειρά έχει, μετά την «ανακάλυψη», αφού φυσικά δεν βρέθηκε ποτέ η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξαντροβνά για την ΕΥΠ ένα ζευγάρι που είχε αγοράσει μια βίλα στην Χαλκιδική και την είχε μετατρέψει σε καταφύγιο διεθνών δολοφόνων πάντα φυσικά με εντολές που ελάμβαναν κατευθείαν από το Κρεμλίνο. Μια ωραία ταινία μόλις αρχίζει στο Netflix.

 
Πάντα σύμφωνα με την ΕΥΠ  το ζευγάρι των Ρώσων πρακτόρων, που εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες ξενοδοχείου, έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά μόνο στα χαρτιά αφού ο μεν άνδρας έχει πεθάνει η δε σύζυγος έφυγε από την Ελλάδα μόλις πέθανε ο άνθρωπος της. Σύμφωνα πάντα με την ΕΥΠ από το 2008 είχε εντοπίσει την παρουσία του ζευγαριού των Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική η ΕΥΠ και τους είχε θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση, χωρίς όμως οι ίδιοι να δώσουν κάποιο δικαίωμα για επιπλέον ενέργειες σε βάρος τους. Άρα αφού επί 16 χρόνια δεν είχε γίνει τίποτε αντιληπτό από που προκύπτει ότι ήταν πράκτορες; 
 
Διαβάστε το no paper που μοίρασε η ΕΥΠ και βγάλτε συμπεράσματα.

«Ο Νικολάι και η Ελενα Σαποσνίκοφ κατάγονται αμφότεροι από ρωσικές παραδοσιακές στρατιωτικές οικογένειες και κατά συνέπεια η στρατολόγησή τους στην επίλεκτη ομάδα κατασκόπων της GRU ήταν εύκολη υπόθεση. Από την περίοδο της εκπαίδευσής τους, ακόμα, ξεχώρισαν για τη δυναμική τους και με εντολή του προϊσταμένου τους, του στρατηγού Αβεριάνοφ, εντάχθηκαν στην ομάδα «21 155».

Πρόκειται για μια ανεπίσημη ομάδα επίλεκτων πρακτόρων, που πραγματοποιεί αποστολές, όπως η παρείσφρηση και η αποδιοργάνωση «εχθρικών κυβερνήσεων», οι δολιοφθορές σε στόχους που αφορούν την ασφάλεια της Ρωσίας και εν γένει «μαύρες» επιχειρήσεις, που ποτέ δεν θα αναγνώριζε το ρωσικό κράτος.
Πρώτη εμφάνιση

Το ζευγάρι εμφανίστηκε το 2008 στην Χαλκιδική δηλώνοντας τσεχική υπηκοότητα, ρωσική όμως καταγωγή. Αμέσως νοίκιασε για έναν χρόνο μια βίλα, την οποία δύο χρόνια μετά την εξαγόρασε από τον νόμιμο ιδιοκτήτη και την ονόμασε «Βίλα Έλενα».

Το ήσυχο ζευγάρι, όμως, όπως αποδείχθηκε, είχε ένοχα μυστικά να κρύψει και σε αυτό τα κατάφερνε πάρα πολύ καλά. Αποκαλύφθηκε ότι ο Νικολάι στην Τσεχία εργαζόταν -και μάλιστα σε διευθυντική θέση- σε εργοστάσιο κατασκευής πυρομαχικών για τον ουκρανικό στρατό. Η συγκεκριμένη μονάδα το 2014 υπέστη δολιοφθορά, με αποτέλεσμα ισχυρές εκρήξεις να καταστρέψουν μεγάλο μέρος της παραγωγής, αλλά και των μηχανημάτων κατασκευής πυρομαχικών.

Ο Νικολάι, έναν χρόνο μετά, εμφανίστηκε να εργάζεται σε άλλα δύο εργοστάσια κατασκευής πυρομαχικών για τον ουκρανικό στρατό, αυτή τη φορά στη Βουλγαρία. Και σε αυτές τις μονάδες, οι καταστροφές από τις εκρήξεις που ακολούθησαν ήταν μεγάλες, με αποτέλεσμα για δύο χρόνια η παραγωγή να σταματήσει.»

 
Άρα όποιος εργάζεται σε εργοστάσιο και συμβεί κάτι σε αυτό υπεύθυνος είναι ο ίδιος. Ας εργάζονται άλλοι 1000 στο ίδιο εργοστάσιο. Κι όμως αυτό λέγεται δελτίο πληροφοριών που μάλιστα κάποιοι πληρώθηκαν για να το συντάξουν και πλήρωσαν και κάποιους άλλους για να τους δώσουν πληροφορίες.

Στην Ελλάδα, η «Βίλα Ελενα» από το 2017 και έπειτα άρχισε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο, χωρίς όμως να διαφημίζεται στις γνωστές πλατφόρμες. Ωστόσο, την επισκέπτονταν τουρίστες οι οποίοι προτιμούσαν την πισίνα και το εσωτερικό του ξενοδοχείου για την αναψυχή τους, χωρίς βέβαια να κάνουν πολλές βόλτες στη γύρω περιοχή.

Στη «Βίλα Έλενα» φαίνεται πάντα με την ΕΥΠ ότι βρήκαν καταφύγιο το καλοκαίρι του 2018 δύο «πουλέν» του στρατηγού Αβεριάνοφ: οι πράκτορες Αλεξάντερ Μίσκιν και Ανατόλι Τσέπιγκα, που είχαν δηλητηριάσει στο Λονδίνο τον πρώην συνάδελφό τους Σεργκέι Σκρίπαλ και την κόρη του. Φυσικά ουδέ μια πληροφορία για το πως εντοπίστηκαν στο ξενοδοχείο αυτό οι 2 πράκτορες αφού είναι απολύτως βέβαιο πως εάν πήγαν θα είχαν διαφορετικά ονόματα.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας ερευνούσαν ενδελεχώς την υπόθεση των εκρήξεων στο εργοστάσιο πυρομαχικών, για να καταλήξουν σε ένα πρόσωπο, τον Ν. Σαποσνίκοφ. Πού ήταν όμως αυτός ο άνθρωπος και η γοητευτική σύζυγός του, η οποία μάλιστα κινείτο με άνεση στους διπλωματικούς κύκλους της Τσεχίας;

Τη λύση έδωσε η ΕΥΠ (έτσι γράφει το No paper της Κατεχάκη!), έπειτα από σχετικό έγγραφο που έλαβε από τις μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας. Λίγες ημέρες μετά, έφτασε στα γραφεία της ΕΥΠ και δεύτερο εμπιστευτικό έγγραφο, αυτή τη φορά από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες επίσης είχαν υποψίες για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο όσον αφορά τις εκρήξεις στα δικά τους εργοστάσια: τον Νικολάι.


Τα κλιμάκια της ΕΥΠ ενεργοποιήθηκαν και ερεύνησαν το φιλήσυχο ζευγάρι. Στο μεταξύ, ο Ν. Σαποσνίκοφ, τον περασμένο Φεβρουάριο, «έφυγε» από τη ζωή, έπειτα από ανακοπή, σε νοσοκομείο της Χαλκιδικής. Η σύζυγός του Ελενα έφυγε στη συνέχεια για την Τσεχία και από εκεί τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Επειδή όμως τίποτα δεν ξεφεύγει από την διαβόητη ΕΥΠ διαβάστε την συνέχεια

Κατάφερε αυτό το διάστημα να εντοπίσει ένα περίεργο διαβατήριο του ζευγαριού, αλλά και μερικά επίσης περίεργα e-mails σε «άσχετους» παραλήπτες, τα οποία περιείχαν κωδικοποιημένα μηνύματα και φράσεις. Τα διαβίβασαν στις μυστικές υπηρεσίες της Τσεχίας και το μυστήριο λύθηκε. Ο Νικολάι και η Ελενα ήταν «αόρατοι» πράκτορες του Βλαντιμίρ Πούτιν και ανήκαν στην επικίνδυνη ομάδα της GRU «21 155». Τι μηνύματα και τι αποδείξεις ένας θεός ξέρει. Κάπως έτσι ήταν και τα πράγματα για την 32χρονη, που σύμφωνα με τα ελληνικά νόμιμα έγγραφα λεγόταν Μαρία Τσάλλα αλλά σύμφωνα με τα πραγματικά της στοιχεία όπως ισχυρίζεται η ΕΥΠ λέγεται Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα από την παγωμένη Μόσχα και ήρθε στην Αθήνα το 2018 ως παιδί Ελλήνων ομογενών.

Ένα χρόνο αργότερα, πολιτογραφείται Ελληνίδα με νόμιμα χαρτιά, δηλώνει φωτογράφος και ανοίγει ένα κατάστημα με την επωνυμία “Galazio” στο Παγκράτι με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής ενώ παράλληλα, λαμβάνει μέρος και σε διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μοίραζε η ΕΥΠ πριν λίγους μήνες “για να μεταμορφωθεί η Ρωσίδα Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα σε Μαρία Τσάλλα, η διαδικασία στοίχισε στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κοστίζει λένε η “κατασκευή χαρακτήρων”. Φυσικά το νούμερο αυτό δεν είναι μόνο αυθαίρετο αλλά δηλώνει και το πόσο καλά καμουφλαρισμένη ήταν η Ρωσίδα Πράκτορας και κατά συνέπεια πόσο καλή δουλειά έκαναν αυτοί που την ανακάλυψαν.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δοθεί από την ΕΥΠ ούτε μια πληροφορία που να αφορά τους στόχους και την δράση που είχε η συγκεκριμένη γυναίκα υπερ των Ρώσων στην Ελλάδα και φυσικά η ίδια είναι εξαφανισμένη από προσώπου γης.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe