Σεξουαλική ζωή: Ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν αρνητικά;

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή;

1. Άγχος

Το άγχος επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής του ανθρώπου, ανάμεσα τους και την σεξουαλική ζωή. Το άγχος στη δουλειά, στο σπίτι και στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι καθημερινό και καθόλου παράξενο. Το να βρείτε όμως τρόπους να το διαχειριστείτε θα βελτιώσει όλους τους τομείς στους οποίους επιδρά αρνητικά, ανάμεσα τους και η σεξουαλική σας ζωή. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

2. Αλκοόλ

Ένα ποτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο απελευθερωμένοι, ωστόσο το πολύ αλκοόλ θα μουδιάσει την σεξουαλική σας επιθυμία. Επιπρόσθετα, ένα μεθυσμένο άτομο είναι λιγότερο ελκυστικό, οπότε μπορεί ο σύντροφός σας να μην θέλει σεξουαλική επαφή μαζί σας. Μετριάστε το αλκοόλ που καταναλώνετε.

3. Έλλειψη ύπνου

Αν διαπιστώνετε ότι η σεξουαλική σας επιθυμία είναι ελάχιστη, τότε ενδέχεται να μην κοιμάστε ικανοποιητικά. Αρχίστε να κοιμάστε περίπου την ίδια ώρα το βράδυ και να ξυπνάτε την ίδια ώρα το πρωί, για να ρυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι. Επίσης, επισκεφτείτε κάποιον ειδικό για να ελέγξετε το ενδεχόμενο άπνοιας ύπνου, μια κατάσταση που προκαλεί κόπωση και υπνηλία, συμπτώματα τα οποία επηρεάζουν την επιθυμία για σεξ.

4. Παιδιά

Η σεξουαλική επιθυμία δεν χάνετε με το που θα γίνετε γονείς, ωστόσο, είναι λογικό ότι έχοντας παιδιά μέσα στο σπίτι δεν θα έχετε τον χρόνο και τον χώρο που είχατε παλαιότερα ο ένας για τον άλλον. Μπορείτε να προσλάβετε μια νταντά, για να αφιερώσετε χρόνο ο ενας στον άλλον ή να δοκιμάσετε να κάνετε σεξ τις ώρες που το παιδί σας κοιμάται.

5. Φαρμακευτική αγωγή

Υπάρχουν αρκετά φάρμακα που μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία, όπως:

  • Αντικαταθλιπτικά
  • Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση
  • Αντισυλληπτικά
  • Χημειοθεραπεία
  • Φάρμακα κατά του HIV

Συζητήστε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο να μειώσετε την δόση ή να διακόψετε κάποιο φάρμακο. Ποτέ μην επιχειρήσετε να σταματήσετε από μόνοι σας κάποια φαρμακευτική αγωγή.

6. Εμφάνιση

Αν σας αρέσει η εμφάνισή σας, τότε πιο εύκολα θα νιώσετε σέξι. Προσπαθήστε να συμφιλιωθείτε και να αγαπήσετε το σώμα σας. Αρχίστε να ασκείστε για να φτάσετε στο σημείο που θέλετε. Αν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας, τότε πιο εύκολα θα σας εκτιμήσει και ο σύντροφος σας και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ πιο άνετα μαζί του.

7. Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία μειώνει σημαντικά την επιθυμία για σεξ και αυτό γιατί ενδέχεται να μην μπορείτε να αποδώσετε όπως θα θέλατε. Το ζήτημα είναι να αισθανθείτε καλά με τον εαυτό σας και να χάσετε βάρος, ώστε να αρχίσετε απολαμβάνετε το σεξ με τον σύντροφο σας.

8. Προβλήματα στύσης

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, συνήθως ανησυχούν αν θα τα καταφέρουν να κάνουν σεξ και η ανησυχία τους αυτή μειώνει κατά κόρον την σεξουαλική τους επιθυμία. Αυτή η διστακτικότητα για σεξ και η ανασφάλεια, μπορεί άνετα να διαταράξει την σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι.

9. Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μπορεί άνετα να απομακρύνει την ευχαρίστηση που νιώθει ενας ασθενής κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως συμβαίνει και με άλλες –άλλοτε- ευχάριστες δραστηριότητες. Η θεραπεία της κατάθλιψης θα βελτιώσει όλους τους τομείς της ζωής του ασθενούς, ανάμεσα τους και ο σεξουαλικός τομέας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

10. Εμμηνόπαυση

Για πολλές γυναίκες, η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται κοντά στην εμμηνόπαυση. Αυτό εν μέρει είναι αποτέλεσμα των συμπτωμάτων που προκαλεί η εμμηνόπαυση, όπως η κολπική ξηρότητα και ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ. Ωστόσο, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και είναι πολύ πιθανό εσείς να μην αντιμετωπίσετε αντίστοιχες δυσκολίες και να έχετε μια υπέροχη σεξουαλική ζωή μετά την εμμηνόπαυση σας.

ΠΗΓΗ wikihealth.gr
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
67FollowersFollow
367SubscribersSubscribe