Αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 37χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε το 11χρονο κορίτσι στην Ηλεία. Η σωρός του παιδιού θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστώσει με τι τρόπο δολοφονήθηκε αλλά και αν έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο 37χρονος φέρεται να έχει πει ότι σκότωσε την 11χρονη με ένα κατσαβίδι, το οποίο όμως δεν έχει βρεθεί.

Οι αρχές ασφαλείας σχεδιάζουν την μεταγωγή του, καθώς δεν αποκλείουν να υπάρξουν αντιδράσεις από τους συγγενείς του παιδιού, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δράστης της δολοφονίας είναι ένα συγγενικό τους πρόσωπο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στα δικαστήρια του Πύργου αναμένεται να υπάρχουν μέχρι και διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα προκειμένου να κρατήσουν μακριά όσους θελήσουν να πλησιάσουν τον κατηγορούμενο έχοντας άγριες διαθέσεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου που συνέλαβαν τον 37χρονο, αναζήτησαν το ποινικό του παρελθόν και διαπίστωσαν ότι το 2020 είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού. Στη συνέχεια δικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου και του επιβλήθηκε ποινή. Ωστόσο, δεν φυλακίστηκε, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς μέχρι να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του.