22.4 C
Thessaloniki
12, April 2024
spot_img

Σοκ από Ουκρανία: Αδύνατη νέα επίθεση

 Ενώ ο Ρωσικός στρατός έφθασε στα περίχωρα της κρίσιμης στρατηγικά πόλης Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut, είναι εντυπωσιακή η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του Zelensky αναγνωρίζει ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να υλοποιήσει νέα αντεπίθεση, είναι στάσιμοι με τον κίνδυνο να χάσουν νέα εδάφη…
Εν τω μεταξύ η Figaro σε ανάλυση της αποκαλύπτει ότι ο Γαλλικός στρατός στην Ουκρανία θα ηττηθεί, ο μόνος πραγματικά στρατός που έχει εκπαιδευτεί σε πραγματικό πόλεμο είναι ο ρωσικός αναφέρει η Γαλλική εφημερίδα.
Και ενώ οι Γάλλοι αναγνωρίζουν ότι ο στρατός τους είναι αδύναμος… περίεργες συμπτώσεις αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι κρύβονται πίσω από ξαφνικούς θανάτους Πολωνών στρατηγών…
Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε ότι τα F-16 στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη ήττα της Ουκρανίας και τόνισε ότι εάν τα F-16 πετάξουν από αεροδρόμια τρίτων χωρών εκτός Ουκρανίας για να πλήξουν ρωσικούς στόχους θα χτυπηθούν τα αεροδρόμια των χωρών αυτών π.χ. Πολωνίας ή Ρουμανίας…
Θα είναι νόμιμος στόχος προειδοποίησε ο Putin… στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα….το παιχνίδι της Δύσης με την Ρωσία τελειώνει

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία δεν μπορεί άλλη αντεπίθεση

Η στασιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πλαίσιο της έλλειψης πόρων είναι αισθητή σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού NV.
Η Ουκρανία πλέον, δεν έχει δυνατότητες για «αποτελεσματικές επιθετικές ενέργειες».
Ο Podolyak είπε επίσης ότι ο διορισμός του Alexander Litvinenko ως νέου γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC) έχει σκοπό να ενισχύσει την αναλυτική συνιστώσα, καθώς η Ουκρανία «βρίσκεται σε στασιμότητα».
«Αυτό αναφέρεται στη στασιμότητα στην πρώτη γραμμή.
Βλέπουμε ότι η έλλειψη πόρων δεν μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε αποτελεσματικές επιθετικές επιχειρήσεις σε τακτικό επίπεδο»
Πρόσφατα και ο επικεφαλής της CIA William Burns δήλωσε ότι η άρνηση των ΗΠΑ να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σημαντικές εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία μέσα στο 2024.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η νέα βοήθεια των ΗΠΑ, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία για επιθετικά και «διεισδυτικά χτυπήματα στην Κριμαία».
Το αμερικανικό Κογκρέσο, λόγω της θέσης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν έχει υποστηρίξει ακόμη το αίτημα της κυβέρνησης του προέδρου Biden να διαθέσει άλλα 60 δισ. δολάρια για την Ουκρανία.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τα F-16 θα είναι νόμιμος στόχος και εκτός Ουκρανίας… εάν χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών

Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα προμηθεύσουν την Ουκρανία θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών στρατευμάτων ακόμη και από αεροδρόμια σε τρίτες χώρες, δήλωσε ξεκάθαρα ο Ρώσος πρόεδρος Putin.

«Φυσικά, εάν χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών, θα είναι νόμιμος στόχος για εμάς, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να βρίσκονται», είπε ο Putin σε συνάντηση με πιλότους στην περιοχή του Τβερ, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα χτυπήσει τa Ουκρανικό F-16 στα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ εάν χρησιμοποιηθούν από εκεί.
Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους δυτικούς εταίρους της να προμηθεύσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά η Δύση υποστηρίζει σταθερά ότι τέτοια αεροπλάνα δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία έως ότου οι πιλότοι και τα πληρώματα εδάφους υποβληθούν σε σχετική εκπαίδευση.
Αρκετές χώρες έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων.
Έτσι, το Πεντάγωνο δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων είχε ήδη ξεκινήσει στη Δανία.
Ωστόσο, οι εταίροι της Ουκρανίας σημειώνουν ότι ο ρόλος των αεροσκαφών F-16 δεν πρέπει να υπερεκτιμάται.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στη ζώνη μάχης, αν και θα ενισχύσουν τις μαχητικές δυνατότητες της Ουκρανίας.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe