24.5 C
Thessaloniki
30, May 2024

Σοκ, κατέρρευσε η 67η Ουκρανική Ταξιαρχία, πέφτει το Chasiv Yar, ακολουθεί, Kramatorsk

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ουκρανική αεράμυνα – Η σχέση πυρών πυροβολικού με Ρωσία 1 προς 10 – Forbes: Δραματική η κατάσταση στο Chasiv Yar μετά την αποχώρηση της 67ης ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού
Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο είναι δραματική.
Η σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών από τους Ουκρανούς σε συνδυασμό με την πρωτοφανή χρήση βομβών ολίσθησης από τους Ρώσους έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση στο μέτωπο υπέρ της Ρωσίας σε εντυπωσιακό βαθμό…
Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η κατάρρευση της 67ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας η οποία αμυνόταν στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar…
Επίσης εντυπωσιακό η 3η ταξιαρχία εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε να αναλάβει την άμυνα του Chasiv Yar

Η πόλη θα πέσει νομοτελειακά αλλά μετά ανοίγει ο δρόμος για το Kramatorsk όπου βρίσκεται όλο το στρατηγείο των Ουκρανών για το Donbass… θα πέσουν επίσης Siversk και Slovyansk
Οι ρώσοι προελαύνουν παντού και οι New York Times προειδοποιούν ότι όλα τελείωσαν… οι ρώσοι νίκησαν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποιεί ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης της αεράμυνας της, εξέλιξη που θα επιτρέψει στους ρώσους ισοπεδωτικά χτυπήματα…
Η Ουκρανία δεν θα αντέξει έως το τέλος του Καλοκαιριού 2024, θα οδηγηθεί σε ήττα και παράδοση άνευ όρων πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024 στις ΗΠΑ… όσο και εάν η λογική λέει ότι οι Ουκρανοί θα παλεύουν απεγνωσμένα έως τότε…

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ουκρανική αεράμυνα – Η σχέση πυρών πυροβολικού με Ρωσία 1 προς 10

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky τόνισε ότι οι συνεχείς ελλείψεις σε συστήματα αεράμυνας και πυροβολικού εμποδίζουν την Ουκρανία να αμυνθεί αποτελεσματικά από τα ρωσικά πλήγματα και τις χερσαίες επιθέσεις.
Ο Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο PBS News Hour, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να στερούνται αρκετά συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσουν την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να καταστρέψουν μόνο τους πρώτους 7 από τους 11 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Trypilska (TPP) στις 11 Απριλίου προτού τελειώσουν οι πύραυλοι αεράμυνας, επιτρέποντας στους υπόλοιπους τέσσερις πυραύλους να καταστρέψουν το εργοστάσιο.
Ο Zelensky εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη διαφορετική απάντηση των ΗΠΑ στα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας και του Ισραήλ και δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση συνεχίζουν να περιορίζουν τη στρατιωτική βοήθεια λόγω της ψευδούς πεποίθησης ότι αυτή η αυτοσυγκράτηση θα αποτρέψει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.
Επίσης ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποφέρουν επί του παρόντος από ένα μειονέκτημα βλημάτων πυροβολικού 1 πυρομαχικό Ουκρανών προς 10 πυρομαχικά Ρώσων και ότι αυτό το μειονέκτημα πυρομαχικών πυροβολικού επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να απωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις καθημερινά.
Η Ρωσία και η Ουκρανία εμπλέκονται σε έναν διαρκή αγώνα εναέριας επίθεσης-άμυνας καινοτομίας-προσαρμογής, στον οποίο η Ρωσία συνεχίζει να προσαρμόζει το χρόνο, την κλίμακα, τη σύνθεση και τους στόχους των πακέτων κρούσης για να προσπαθήσει να διεισδύσει στην ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας.
Τα περιορισμένα συστήματα αεράμυνας θα υποχρεώσουν την Ουκρανία να λάβει δύσκολες αποφάσεις για την κατανομή συστημάτων αεράμυνας στις πίσω περιοχές και στην πρώτη γραμμή αφήνοντας τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής εκτεθειμένα σε μεγάλο βαθμό στις ρωσικές επιθέσεις.

Forbes: Δραματική η κατάσταση στο Chasiv Yar μετά την αποχώρηση της 67ης ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού

Μετά την αναδιάταξη της 67ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω απωλειών, η άμυνα του Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut θα μείνει χωρίς σημαντικά όπλα, γράφει το Forbes.
«Τώρα η 67η ταξιαρχία – ότι έχει απομείνει από αυτήν – έχει αναδιαταχθεί στα μετόπισθεν της Ουκρανίας και η άμυνα της περιοχής του Chasiv Yar, προφανώς, έχει αναλάβει μια ταξιαρχία εδαφικής άμυνας…
Ωστόσο καμία Ταξιαρχία εδαφικής άμυνας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη δύναμη πυρός μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας».
Το Forbes αναφέρει ότι το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας πήρε αυτή την απόφαση μετά από αρκετές εβδομάδες δραματικών γεγονότων λόγω πολλών σκανδάλων εντός της ταξιαρχίας.
Σημειώνεται ότι χρειάζεται περισσότερη δύναμη πυρός προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ήδη πλησιάζουν πολύ περισσότερα ρωσικά στρατεύματα.
Το Forbes εξηγεί ότι οι Ταξιαρχίες εδαφικής άμυνας έχουν συνήθως παλαιότερα και ελαφρύτερα όπλα από άλλες μονάδες.
«Έχοντας χάσει την 67η ταξιαρχία, οι υπερασπιστές του Chasiv Yar έχασαν επίσης τα άρματα μάχης και το πυροβολικό της 67ης ταξιαρχίας».
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ξεκίνησε επιθεωρήσεις κατά της 67ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απώλεια ορισμένων θέσεων προς την κατεύθυνση του Chasiv Yar, ανέφερε η Ukrayinska Pravda.
Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, η στρατιωτική ηγεσία σε διάφορα επίπεδα ενδιαφέρθηκε για το γιατί μια τέτοια μονάδα με κίνητρα «ηττήθηκε» προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την Ukrayinska Pravda, ένας από τους λόγους που ανακάλυψε η επιθεώρηση ήταν προβλήματα μέσα στην ίδια την ταξιαρχία.
Οι Ουκρανοί έστελναν τους «pixels» (στρατιώτες από εθνικιστικές ομάδες), πρώτους στη μάχη, με αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης εμπειρίας, να χάσουν έδαφος.

Rzeczpospolita (Πολωνικό ΜΜΕ): Μετά την πτώση του Chasiv Yar οι Ρώσοι θα χτυπήσουν το Slovyansk και Kramatorsk

Μετά την απελευθέρωση του Chasiv Yar, ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να προελαύνει προς το Slovyansk και το Kramatorsk, γράφει η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita.
«Μετά την υποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το Bakhmut, το Chasiv Yar έγινε το κέντρο της ουκρανικής άμυνας σε αυτήν την περιοχή, εάν ο ρωσικός στρατός καταφέρει να καταλάβει την πόλη, θα δημιουργηθεί μια σφήνα στο μέτωπο και οι Ρώσοι θα αρχίσουν να επιτίθενται στις επόμενες κρίσιμα στρατηγικά πόλεις Slovyansk και Kramatorsk.
Όπως σημειώνει η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita, οι Ρώσοι έχουν μια «συντριπτική» υπεροχή έναντι του εχθρού στο πυροβολικό και σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό τους επιτρέπει να διεξάγουν επίθεση σε πολλά σημεία ταυτόχρονα.
Πρόσφατα, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν σημαντική επιτυχία στην κατεύθυνση του Donetsk.
Συγκεκριμένα, στις 23 Μαρτίου πήραν τον έλεγχο του χωριού Krasnoye.
Η απελευθέρωση αυτού του οικισμού κατέστησε δυνατή την απώθηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μακριά από το Bakhmut και τη δημιουργία απειλής από τη βόρεια πλευρά για την ουκρανική ομάδα στην περιοχή Kleshcheevka.
Η κατάληψη του Krasny απλοποιεί επίσης την προέλαση προς το Chasiv Yar, μια σημαντική πόλη σε αυτήν την περιοχή επαφής.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Ο στρατός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό στο Chasiv Yar λόγω Ρωσικών drones

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe