34.7 C
Thessaloniki
19, June 2024

Σοκ οι Ουκρανοί αποσύρουν τα Abrams λόγω απωλειών – Κατάρρευση μετώπου σε Avdiivka

Στην Avdiivka οι Ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκπληκτική προέλαση, έχουν κερδίσει 12 χιλιόμετρα σε βάθος σε λίγες ημέρες ενώ στα νότια το Robotyne έπεσε στα χέρια ξανά των Ρώσων.
Στην αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών που ξεκίνησε 5 Ιουνίου 2023 και διήρκησε 5 μήνες, η μόνη επιτυχία που είχαν να παρουσιάσουν οι Ουκρανοί ήταν η κατάληψη του στρατηγικά σημαντικού χωριού Robotyne νότια της Zaporizhia αλλά οι Ρώσοι το κατέλαβαν ξανά πρόσφατα…
Για την μάχη του Robotyne όμως οι Ουκρανοί θυσίασαν τρεις από τις καλύτερες Ταξιαρχίες τους…
Ο Γάλλος στρατηγός Dominique Trencant τόνισε ότι η Ουκρανία έχει δύο επιλογές ή θα στείλει εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες στο μέτωπο ή θα παραδοθεί και θα διαπραγματευτεί.
Και συμβαίνουν όλα αυτά… οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τα Abrams από το μέτωπο στην Ανατολική Ουκρανία λόγω δραματικών απωλειών…
Μια ακόμη ταπεινωτική εξέλιξη για το αμερικανικό τεθωρακισμένο Abrams

Οι ρώσοι κατέρριψαν 68 Ουκρανικά drones στο Krasnodar

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 27/4/2024, δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 66 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την επικράτεια του Krasnodar και 2 UAV πάνω από την Κριμαία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
«Την περασμένη νύχτα, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones τύπου αεροσκάφους εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστράφηκαν και αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας στην επικράτεια του Krasnodar και δύο ακόμη UAV καταστράφηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας», αναφέρει η δήλωση.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επικράτειας του Krasnodar, Veniamin Kondratyev, δήλωσε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπάθησαν να επιτεθούν σε εγκαταστάσεις υποδομής και ένα διυλιστήριο πετρελαίου, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής Slavyansky, Roman Sinyagovsky, μετά από 9 επιθέσεις drone στο τοπικό διυλιστήριο, μια δεξαμενή υπέστη ζημιά αλλά η φωτιά σβήστηκε.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά τις ρωσικές περιοχές, πραγματοποιούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πραγματοποιούν δολιοφθορές. Οι δυνάμεις αεράμυνας αποκρούουν τις εχθρικές επιθέσεις.

Η Δύση πιέζει για πάγωμα των γραμμών μάχης στην Ουκρανία, επειδή το τελευταίο πακέτο στήριξης είναι ανεπαρκές – Ιούνιο η Ρωσική αντεπίθεση

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναφέρουν ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συστήνουν την ιδέα του «παγώματος των γραμμών» εκεί που βρίσκονται σήμερα… επειδή το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία μπορεί να μην είναι αρκετό ώστε η Ουκρανία να ανακτήσει τα εδάφη της…
Οι υποστηρικτές του νέου πακέτου 61 δισεκ. – που θα καταλήξουν στην Ουκρανία 21 δισεκ. – δεν ισχυρίστηκαν ότι από μόνο του θα επέτρεπε στην Ουκρανία να απελευθερώσει όλα τα εδάφη.
Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ βρίσκεται επί του παρόντος καθ’ οδόν προς την Ουκρανία και θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να φτάσει σε μονάδες πρώτης γραμμής και να έχει απτές επιπτώσεις στο πεδίο της μάχης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει πρώτα να αξιοποιήσουν την νέα βοήθεια των ΗΠΑ για να σταθεροποιήσουν τις πρώτες γραμμές και να σταματήσουν τις συνεχιζόμενες ρωσικές προελεύσεις, ιδιαίτερα στις κατευθύνσεις Avdiivka και Chasiv Yar, τις επόμενες εβδομάδες.
Η κλίμακα και η ένταση της προβλεπόμενης ρωσικής επιθετικής επιχείρησης το καλοκαίρι του 2024 που πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο παραμένει επίσης ασαφής και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ενδέχεται να αξιολογεί ενεργά και να αναθεωρεί τα σχέδια για την καλοκαιρινή επιθετική της προσπάθεια.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αμυνθούν κατά της ρωσικής καλοκαιρινής επιθετικής προσπάθειας και να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις από το να κάνουν επιχειρησιακές σημαντικές προόδους τους καλοκαιριν

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe