Wednesday, April 30, 2025
13.1 C
Thessaloniki

Σπέσιαλ αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο, πράσο και αγριόσκορδο!

 

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε 200 γρ. αλεύρι, μοιράζουμε πάνω του 100 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια κομμένο, 1/2 κτγ. αλάτι και 5 κτσ. νερό.

Τα ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι 2 ώρες στο ψυγείο σε αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί.

Το ανοίγουμε ενα φύλλο, (4 χιλιοστά πάχος), και το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Στις άκρες γύρω- γύρω να έχει 2 πόντους ύψος περίπου.

Τιπ: 
Για να μη το αλευρώσω, το άνοιξα πάνω σε λαδόκολλα και το σκέπασα με μια σακούλα, ανοίγοντάς το. Έτσι το τοποθέτησα εύκολα στην φόρμα μου. Στον πάτο της φόρμας έβαλα λαδόκολλα. Κι αυτή για ευκολία, βγάζοντας την τάρτα αργότερα από την φόρμα.

Σε μια κούπα χτυπάμε 3 αυγά με 250 ml. κρέμα γάλακτος και 1 πρέζα άσπρο πιπέρι, (εγώ έβαλα μαυροπίππερο).

Προσθέτουμε 125 γρ. τριμμένο κασέρι Emmentaler, 1/2 πράσο ψιλοκομμένο, 100 γρ. αγριόσκορδο ψιλοκομμένο, 200 γρ. κοτόπουλο σε κομματάκια κομμένο και 1 πρέζα μπαχαρικά για κοτόπουλο.

Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη, αφού την τρυπήσαμε λίγο.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε την τάρτα μας στην δεύτερη σχάρα απο κάτω στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την βγάζουμε από την φόρμα και την απολαμβάνουμε ζεστή ή κρύα με ένα ωραίο άσπρο κρασάκι.

Η αυθεντική συνταγή δεν έχει κοτόπουλο, αλλά μπέικον. Έτσι το αγαπούν οι Γάλλοι. Θα μπορούσαμε να βάλουμε όμως και ζαμπόν.

Είχα όμως κοτόπουλο να καταναλώσω και έτσι δοκίμασα νέα γεύση. Γι αυτό πρόσθεσα και μπαχαρικά κοτόπουλου.

Πηγή – Xrysessyntages

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe