Τα Google Pixel 7 είναι τα πρώτα 64-bit only Android smartphones

Η αλλαγή είναι πολλά πράγματα: τρομακτική, συναρπαστική, αναπόφευκτη. Το Android αλλάζει συνεχώς και εδώ και λίγο καιρό αναμένουμε μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά την υποστήριξη λογισμικού, μια αλλαγή που θα έβλεπε την πλατφόρμα να εγκαταλείπει το παλαιότερο λογισμικό καθώς το Android θα μεταβεί αποκλειστικά στα 64-bit, καταργώντας τη συμβατότητα με παλιές 32-bit εφαρμογές.

Το μεγαλύτερο ερώτημα ήταν “πότε;” και ψάχναμε για την απάντηση σε διάφορα σημεία. Μήπως το Pixel Tablet θα απαιτούσε εφαρμογές 64-bit; Θα μπορούσαμε η εταιρεία να περιμένει το Android 14 για να κάνει την αλλαγή; Όμως, η απάντηση δόθηκε από τη Google και μάλιστα χωρίς καν η εταιρεία να πει λέξη, διότι όπως όλα δείχνουν τα Pixel 7 και 7 pro είναι τα πρώτα 64-bit only Android smartphones.

Το Android κινείται εδώ και καιρό προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ πιέζει τους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους στα 64-bit, εδώ και χρόνια. Και ενώ παρατηρούμε μία σταθερή προσκόλληση στα 32-bit, η συντριπτική πλειονότητα ανυπομονεί να μεταβεί στα 64-bit με τις εταιρείες να πιέζουν όλο και περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση. Το μόνο που έχει απομείνει είναι να ανακοινωθεί επιτέλους το τέλος των 32-bit.

Τα Google Pixel 7 και τα Pixel 7 Pro φαίνεται ότι πραγματοποιούν αυτή την ανακοίνωση καθώς η προσπάθεια εγκατάστασης μιας 32-bit εφαρμογής Android εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος που λέει ότι δεν είναι συμβατή με τη συσκευή. Όμως, αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο είναι λίγο πιο περίπλοκο από την κατάργηση της συμβατότητας ενός λειτουργικού με τις 32-bit εφαρμογές.

Ο ειδικός στο Android, Mishaal Rahman, επισημαίνει ότι το Android 13 στα τηλέφωνα Pixel 7 δεν επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών 32-bit, αλλά εσωτερικά το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ορισμένες βιβλιοθήκες 32-bit. Αυτό δείχνει ότι ίσως η τεχνολογική εταιρεία θέλει να αφήσει ένα παραθυράκι για τους άλλους κατασκευαστές Android smartphone, ή δεν πρόλαβε να ενημερώσει όλο τον κώδικα εγκαίρως για την κυκλοφορία των δύο smartphones.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον μέσο χρήστη; Φαινομενικά τίποτα, διότι οι περισσότερες δημοφιλής εφαρμογές και όσες ανήκουν σε μεγάλους προγραμματιστές έχουν ήδη ενημερωθεί και είναι συμβατές μόνο ή και με τα 64-bit, εδώ και πολύ καιρό. Οπότε, το πιο πιθανό είναι ότι όσοι διαθέτουν σύγχρονη συσκευή, θα λάβουν αμέσως την 64-bit έκδοση, χωρίς να δουν το δυσάρεστο μήνυμα της ασυμβατότητας.

Επομένως, πραγματικά οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν καν τον περιορισμό, εκτός και αν προσπαθούν να περάσουν κάποιο παλιό APK που έχουν αποθηκευμένο στον υπολογιστή ή το κινητό τους. Η απόδειξη είναι ότι οι reviewers έχουν στα χέρια τους τα Google Pixel 7 εδώ και μία εβδομάδα και μόλις τώρα ανακάλυψαν στοιχεία που αποκαλύπτουν τον περιορισμό στα 64-bit.

Πηγή Techmaniacs

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
69FollowersFollow
367SubscribersSubscribe