Monday, December 9, 2024
11.2 C
Thessaloniki

Ταλιατέλες με τόνο και λιαστές ντομάτες

Όσοι αγαπούν τις μακαρονάδες ξέρουν πολύ καλά πόσο ταιριάζει ο τόνος με τα ζυμαρικά. Σ’ αυτή τη συνταγή, μαζί με τις γεύσεις παίζουν σημαντικό ρόλο και τα χρώματα, το πράσινο και το κόκκινο.

Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) ταλιατέλες με σπανάκι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ φλ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (και επιπλέον για γαρνίρισμα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες κονσέρβες τόνο σε νερό
3-4 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένες
½ φλ. κρέμα καρύδας (coconut cream)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Bράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τις βαρυψήσετε. Τις σουρώνετε και τις  επιστρέφετε στην κατσαρόλα.Παράλληλα, ανοίγετε τις κονσέρβες τόνους και σουρώνετε.

Στη συνέχεια, βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ακολούθως, προσθέτετε τις ντομάτες.

Ανακατεύετε 1-2 λεπτά και μετά βάζετε τον τόνο. Ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε την κρέμα καρύδας και αναμιγνύετε τον τόνο με τις ταλιατέλες.

Αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το φαγητό για 2-3 λεπτά στη φωτιά.

Απλώνετε τις ταλιατέλες σε πιατέλα ή τις μοιράζετε σε 4 πιάτα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Πηγή Χρυσές Συνταγές

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe