Saturday, April 19, 2025
20.3 C
Thessaloniki

Θαλασσινά στον φούρνο σερβιρισμένα με κουσκούς

ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλες γαρίδες

8 χτένια

2 φιλέτα σολομού σε μπουκιές

Για τη σος:

1/2 κ.γ. ίνες σαφράν

2/3 φλ. λευκό κρασί

300 γρ. πασάτα ντομάτας

Ψιλοκομμένο βασιλικό

1 ζωμό λαχανικών

1/2 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρασί και το ζωμό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, ζάχαρη, σαφράν και ανακατεύουμε.

Μισοσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 6 λεπτά.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα θαλασσινά σε σειρά και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με κουσκούς ή ρύζι.

Πηγή Χρυσές Συνταγές

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe