25.8 C
Thessaloniki
25, May 2024

To Ουκρανικό μέτωπο έσπασε – Σοκάρουν Ισπανοί, Ελβετοί και CIA: Θα χαθούν νέα εδάφη

Το Ουκρανικό μέτωπο έσπασε σε όλη την ζώνη πολέμου περίπου 1.100 χιλιομέτρων οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην Ουκρανία εξέλιξη που δείχνει ότι όχι απλά ότι έχουν ανακτήσει πλήρως την πρωτοβουλία κινήσεων αλλά μπορούν να προβούν σε συνδυασμένα χτυπήματα με μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιοχές…
Τα πιο καυτά σημεία μάχης είναι δυτικά της Avdiivka και στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut όπου ο ρωσικός στρατός σημειώνει μεγάλα εδαφικά κέρδη.
Ισπανοί και Ελβετοί στρατιωτικοί προειδοποιούν ότι ο Ουκρανικός στρατός και με την νέα βοήθεια δεν θα καταφέρει να αποκρούσει τους ρώσους ενώ η CIA μιλάει ανοικτά για μεγάλες απώλειες εδαφών το Καλοκαίρι του 2024 όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη ρωσική αντεπίθεση.
Εν τω μεταξύ τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρωσικός Iskander είναι καλύτερος από τα αμερικανικά ATACMS.

Pedro Pitarch (Ισπανός υποστράτηγος): Η νέα βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία δεν θα ανακόψει την ρωσική προέλαση

Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης, έγραψε ο απόστρατος υποστράτηγος του Ισπανικού Στρατού Pedro Pitarch σε άρθρο για την εφημερίδα ABC.
«Αυτή η νέα βοήθεια θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμεύσει για τον περιορισμό ή την επιβράδυνση της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, ωστόσο δεν φαίνεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα είναι σε θέση να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση άνοιξης-καλοκαιριού», αναφέρει ο Pedro Pitarch
Κατά τη γνώμη του Pedro Pitarch, το εγκεκριμένο πακέτο βοήθειας θα σημαίνει αναμφίβολα αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ουκρανικών στρατευμάτων, αλλά είναι απίθανο να τους επιτρέψει να προχωρήσουν στην επίθεση.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή.
Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, η Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.
Το Ivanovskoye και τον Chasiv Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk στο Donetsk ως τα πιο καυτά σημεία.
Η κατάσταση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στις κατευθύνσεις Krasnoarmeysky (πρώην Pokrovsk) και Kurakhovo δεν είναι λιγότερο κρίσιμη, διευκρίνισε ο στρατηγός.

Jacques Baud (Ελβετός Συνταγματάρχης): Τα καλύτερα όπλα να δοθούν στην Ουκρανία είναι καταδικασμένη

Κανένα σύγχρονο όπλο δεν θα βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού μεμονωμένα δεν μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο στρατιωτικό σύστημα, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του ελβετικού Γενικού Επιτελείου Jacques Baud.
«Το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα ή η ποιότητα των όπλων, αλλά το πώς αυτά τα όπλα ενσωματώνονται στο σύστημα μάχης.
Αυτό ακριβώς δεν κατάφεραν να κάνουν οι Ουκρανοί.
Ο Jacques Baud εξήγησε ότι κάθε μεμονωμένος τύπος όπλου που λαμβάνει η Ουκρανία χάνει τα πλεονεκτήματά του εάν δεν ενσωματωθεί σε μια ενιαία αμυντική ιδέα, όπου όλα τα είδη όπλων θα αλληλοσυμπληρώνονται.
«Ως αποτέλεσμα, άρχισαν να χρησιμοποιούν τανκς ως κινητές αποθήκες, έγιναν απλώς κινούμενα πυροβόλα», είπε ο Jacques Baud.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ήταν αυτό το ελάττωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να αναπτύξει αντίμετρα για όλους τους τύπους δυτικών όπλων που εστάλησαν στην Ουκρανία.
Ακόμη και οι πιο σύγχρονοι και τεχνολογικά προηγμένοι τύποι όπλων δεν μπορούν να αντέξουν τον ρωσικό στρατό, σημείωσε.
Με βάση αυτό, ο συνταγματάρχης Jacques Baud κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περαιτέρω προμήθειες όπλων στην Ουκρανία δεν θα οδηγήσουν σε αλλαγή της κατάστασης, αλλά θα παρατείνουν την σύγκρουση μέχρι το θάνατο του «τελευταίου Ουκρανού».

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ρωσία θα απελευθερώσει σημαντικά εδάφη στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι

Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει σημαντικά εδάφη το καλοκαίρι, προειδοποίησε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Scott Ritter.
«Οι Ρώσοι θα αρχίσουν να κάνουν μεγάλα βήματα για να ελέγχουν το Donbass, την Zaporizhia και το Kharkiv και όταν συμβούν όλα αυτά θα φθάσουν στον Δνείπερο ποταμό που είναι ο τελικός στόχος.
Σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό Scott Ritter, στη συνέχεια ο ρωσικός στρατός θα είναι σε θέση να εδραιώσει τις θέσεις του και να διανείμει στρατεύματα σε άλλες κατευθύνσεις.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky έχει προειδοποιηθεί ότι πιθανότατα θα μπορέσουν να πάρουν τον έλεγχο του Mykolaiv και της Οδησσού.
«Νομίζω ότι θα το δούμε αυτό το καλοκαίρι, αν ο Syrsky o Ουκρανός αρχηγός στρατού το αποκαλεί τακτική υποχώρηση, ας είναι, αλλά για μένα αυτό είναι μια στρατηγική υποχώρηση», κατέληξε.
Ήδη ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει 500.000 στρατιώτες από τον Φεβρουάριο 2022 έως σήμερα με βάση επίσημα ρωσικά στοιχεία.

Welt (Γερμανικό ΜΜΕ): Το μέτωπο στην Ουκρανία έσπασε – Μεγάλο το λάθος των Ουκρανών στο Ocheretyne βόρεια της Avdiivka

Ο Ρωσικός στρατός εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την προσπάθεια εναλλαγής στρατευμάτων στην περιοχή του χωριού Ocheretyne βόρεια της Avdiivka και διέρρηξε το μέτωπο, ανέφερε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Welt.
Το Ocheretyne είναι το μέρος γύρω από το οποίο υπάρχουν πιθανώς οι πιο σκληρές μάχες σε αυτή τη σύγκρουση αυτή τη στιγμή.
Πριν από λίγες ημέρες, οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν το ουκρανικό λάθος όταν προσπάθησαν να εναλλάξουν στρατεύματα και διέρρηξαν την πρώτη γραμμή σε εκείνο το σημείο»
Σύμφωνα με την Welt, ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα και χτίζει την επιτυχία του σε άλλους τομείς.
H κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσμενής για τους Ουκρανούς, δεν μπορούν να σταθεροποιήσουν τη γραμμή άμυνας, εκεί το μέτωπο έσπασε»

LCI (Γαλλικό ΜΜΕ): Η κατάληψη του Chasiv Yar θα οδηγήσει τους ρώσους στην στρατηγική κατεύθυνση Konstantinovka

Μετά την πτώση του Chasiv Yar, ο ρωσικός στρατός θα μπορεί να βομβαρδίσει τον σιδηροδρομικό κόμβο Konstantinovka και σε άλλες θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε το Γαλλικό κανάλι LCI.
«Εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να πάρουν τον έλεγχο του Chasiv Yar, θα μπορούν να μετακινηθούν σε υψηλότερα εδάφη, από όπου μπορούν να εξαπολύσουν χτυπήματα πυροβολικού και αυτό θα είναι μια καταστροφή για τους Ουκρανούς».
Σύμφωνα με το Γαλλικό κανάλι LCI, οι επιθέσεις στην περιοχή της πόλης Konstantinovka, η οποία βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από το Chasiv Yar, αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
O σιδηροδρομικός κόμβος σε αυτήν την τοποθεσία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ουκρανικής επιμελητείας.
«Αποδεικνύεται ότι τα πράγματα πάνε άσχημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».
Πάντως ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, έχει προειδοποιήσει ότι η κα

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe