26.8 C
Thessaloniki
24, July 2024

Τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο-Ανοιχτές απειλές “ειδικών” σε εκπομπή στο διαδίκτυο: Αν κάνουν το παραμικρό οι Έλληνες σε Αιγαίο-Μεσόγειο θα επέμβουμε άμεσα

Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Şehit İlhanlar σε υπηρεσία στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο χωρίς να αναφέρει το που βρίσκεται ακριβώς το πλοίο.

Πρόκειται για τα προεόρτια πιθανών εξελίξεων το επόμενο διάστημα, για αυτό και έχουμε αύξηση της εθνικιστικής ρητορικής και της προπαγάνδας στο διαδίκτυο από την Άγκυρα.

Εκπομπή με μηνύματα

Παράλληλα, το τουρκικό διαδικτυακό κανάλι Ulusal Kanal Canlı είχε ειδική εκπομπή με συμμετέχοντες ειδικούς, Καθηγητές και αποστράτους αξιωματικούς με θέμα «Σενάρια πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο» που διοργάνωσε το Theory Magazine.]

Η εκπομπή, στηλίτευσε την στρατιωτική συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα και το Αιγαίο, τις ασκήσεις με τον ελληνικό στρατό στην Αλεξανδρούπολη, τις επιθέσεις των Κούρδων του YPG στη βόρεια Συρία, την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, τις στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιγραμματικά αναφέρονται σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ τα εξής από τους συμμετέχοντες:

1. Δεν θα γίνει ελληνο-τουρκικός πόλεμος. Αν γίνει, θα γίνει πόλεμος Τουρκίας-ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα θα πολεμήσει ως πιόνι των ΗΠΑ.

2. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει για πόλεμο, ούτε η Τουρκία. Οι ΗΠΑ αποφασίζουν τον πόλεμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεκινήσει πόλεμο με δική της απόφαση, αλλά ούτε και η Τουρκία.

Σε πιθανό πόλεμο στο Αιγαίο που θα ξεκινήσει με απόφαση των ΗΠΑ, θα πολεμήσουν δύο γειτονικές χώρες.

Εφόσον οι ΗΠΑ θεωρήσουν αυτόν τον πόλεμο ως δικό τους, θα εισέλθουν στον πόλεμο απευθείας με τις δικές τους δυνάμεις στο πρώτο ή στο επόμενο στάδιο.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον συζητά τα εξής:

Α.Υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και να γίνει κυβέρνηση με συμμαχία CHP+IyiParti+PKK/HDP δίνοντας  μάθημα στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Β. Σε περίπτωση αποτυχίας των 6 κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές, θα έχουμε χρήση όπλων από τις ΗΠΑ.

γ. Με δεδομένη την παγκόσμια αστάθεια, θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την απειλή του πολέμου σε πολλά μέτωπα και ποιες θα ήταν οι συνέπειες του πολέμου να μετατραπεί σε αναμέτρηση παγκόσμιας κλίμακας;

Δ. Είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να ελέγξουν με πόλεμο την Ανατολική Μεσόγειο και σε ολόκληρη την Κύπρο;

Το αμερικανικό βαθύ κράτος των ΗΠΑ θα αποφασίσει για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο σύμφωνα με τις απαντήσεις που θα δώσει σε αυτά τα ερωτήματα.Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να συμμορφωθεί με την απόφαση των ΗΠΑ.

3. Τα σενάρια ενός εναντίον ενός πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι πλασματικά, κατασκευασμένα, παραπλανητικά, προερχόμενα από τον Ατλαντικό.

Γιατί σε έναν πόλεμο ένας εναντίον ενός, η Ελλάδα δεν θα είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει. Το ξέρει η Ελλάδα, το ξέρουν οι ΗΠΑ, το ξέρει και το Ισραήλ. Η Γαλλία ξέρει, όλοι ξέρουν.

Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα ωθούσε την Ελλάδα σε έναν πόλεμο που γνώριζε εκ των προτέρων ότι η Ελλάδα θα έχανε. Γιατί η ήττα της Ελλάδας θα ήταν ήττα και των ΗΠΑ.

4. Ο πόλεμος του 1922 και ο σημερινός ελληνικός στρατός δεν έχουν καμία σχέση. Ο πόλεμος το 1919-1922 ήταν χερσαίος.

Τώρα η αεροπορία θα καθορίσει τα αποτελέσματα ενός  πολέμου. Οι ναυτικές επιχειρήσεις θα ήταν πολύ περιορισμένες σε σχέση με τον αεροπορικό πόλεμο.

5. Ο πόλεμος δεν θα ξεκινήσει τυχαία, αλλά με προγραμματισμένες προκλήσεις και σκευωρίες.

Ένα πιθανό σενάριο για την έναρξη ενός ελληνοτουρκικού  πολέμου θα μπορούσε να είναι το εξής:

“Σχεδιασμένες προκλήσεις ( από Ελλάδα)  αναγκάζουν τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να απαντήσουν στον αέρα ή στη θάλασσα και για αυτό μετατρέπονται σε πόλεμο. Παρενόχληση ή επίθεση από αεροσκάφη  της ελληνικής αεροπορίας ή πολεμικά πλοία ναυτικού κατά των τουρκικών δυνάμεων στο πλαίσιο του σχεδίου των ΗΠΑ, θα προκαλέσουν  κλιμάκωση για την οποία μιλούν οι Έλληνες, η κρίση θα αρχίσει και θα εξαπλωθεί μετά την απάντηση των τουρκικών ενόπλων τμημάτων.

Εάν η Τουρκία δεν απαντήσει, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χάσουν την αξιοπιστία τους και η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν θα ανατραπεί.

Για το λόγο αυτό, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και προγραμματισμένες προκλήσεις του Ελληνικού Στρατού ξεκινούν ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Εκτός από τις ελληνικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, οι αμερικανικές δυνάμεις στις αμερικανικές βάσεις αναλαμβάνουν δράση με το σκεπτικό της «υπεράσπισης της Ελλάδας».

Στον πόλεμο μπορούν να συμμετάσχουν άμεσα και οι ναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας και του Ισραήλ, ανάλογα με τις εξελίξεις.

6. Δεν θα έχουμε πόλεμο 48 ωρών. Οι ΗΠΑ είναι που αποφασίζουν και τον οργανώνουν τι είδους πολέμου θα υλοποιηθεί και όχι η Ελλάδα.

8. Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν την Ελλάδα ανυπεράσπιστη. Αυτός ο πόλεμος θα είναι ο πόλεμος της Αμερικής. Ο ορισμός των ΗΠΑ ως «θεατής του πολέμου», ή «η χώρα που θα στηρίξει την Ελλάδα από πίσω», και «η δύναμη που θα αφήσει την Ελλάδα στη μέση», χρησιμεύει για την εξαπάτηση της τουρκικής κοινής γνώμης.

9. Το σενάριο ότι η Γαλλία «θα μπει στον πόλεμο αφού η Ελλάδα ξεκινήσει τις εχθροπραξίες» δεν είναι ρεαλιστικό.

Ουσιαστικά, ο πόλεμος θα γίνει μόνο εάν συμμετάσχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ενδεχόμενο να μας «νικήσει η Ελλάδα» μπορεί να συζητηθεί μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση.

Έχουν βγει στο φως παραπλανητικές απόψεις ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, είναι στημένες εναντίον της Ρωσίας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα επερχόμενα γεγονότα.

Οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα στοχεύουν κυρίως την Τουρκία, και είναι σαφές ότι θα απειλήσουν επίσης τη Ρωσία σε έναν επεκτεινόμενο πόλεμο.

11. Ο πόλεμος αρχίζει στον αέρα ή στη θάλασσα και θα συνεχιστεί στον αέρα και θάλασσα.

Χερσαίος πόλεμος στη στεριά και στις πόλεις θα γίνει στην Κύπρο και στην Δυτική Θράκη.

12. Στόχοι των ΗΠΑ σε έναν ελληνοτουρκικό  πόλεμο:

Α. Να ανατραπεί ο Ταγίπ Ερντογάν, και να έρθει στην εξουσία ο συνασπισμός CHP + ΚΑΛΟ Κόμμα + PKK / HDP.

Β. Να σταματήσει η διαδικασία αυτονόμησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

γ Να ιδρυθεί το Δεύτερο Κράτος του Ισραήλ με το όνομα «Κουρδιστάν», ή τουλάχιστον να εφαρμοστεί το σχέδιο «αυτονομίας για το Κουρδιστάν».

Δ. Να εκδιωχθεί ο Τουρκικός Στρατός από την Κύπρο, να ενωθεί η Κύπρο υπό την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και να μετατραπεί το νησί σε ακίνητο “αεροπλανοφόρο” και ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, για τον έλεγχο από τη Διώρυγα του Σουέζ μέχρι τα Στενά του Ορμούζ.

13. Η Τουρκία θα πρέπει να κάνει τα αμυντικά της σχέδια λαμβάνοντας υπόψη την απειλή ΗΠΑ-Ισραήλ+Ελλάδας, να οικοδομήσει μια αποτρεπτική συμμαχία στο μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου και να εφαρμόσει τη στρατηγική του Ενιαίου Μετώπου από τον Καύκασο και τη Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο και την Αραβική Θάλασσα.

14. Η Τουρκία, υπό το πρίσμα των γεγονότων που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να καθορίσει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι οι κύριες απειλές, για αυτό θα βάλει τέλος σε όλες τις ψευδαισθήσεις που βασίζονται στο σύστημα του Ατλαντικού”, δήλωσαν οι διάφοροι Τούρκοι συμμετέχοντες.

Το σενάριο είναι σχεδόν έτοιμο και οι Τούρκοι αναζητούν μία λάθος κίνηση από την Ελλάδα, για να επέμβουν χωρίς να λάβουν υπόψιν κανένα, αυτή είναι η ουσία της όλης συζήτησης.

Πηγή Pentapostagma Ενημέρωσης

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe