Τράπεζα της Αγγλίας: Σε ύφεση έως τα μέσα του 2024 η βρετανική οικονομία

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση στην ιστορία της είναι η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση στην ιστορία της είναι η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (στο 3% από 2,25%), στη μεγαλύτερη κίνησή της από το 1989.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της βρετανικής οικονομίας, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει μία διετή ύφεση γεμάτη προκλήσεις, με την ανεργία σχεδόν να διπλασιάζεται.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η οικονομία έχει ήδη εισέλθει από το καλοκαίρι σε ύφεση, η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο έτος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 – χρονιά κατά την οποία είναι πιθανό να διεξαχθούν εκλογές.

Αν και δεν θα είναι η βαθύτερη ύφεση του Ηνωμένου Βασιλείου, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων, τη δεκαετία του 1920, ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για αύξηση των επιτοκίων, η βρετανική λίρα σημείωσε πτώση 2% έναντι του δολαρίου.

πηγή kathimerini

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
69FollowersFollow
367SubscribersSubscribe