31.2 C
Thessaloniki
22, June 2024

Τρόμος στην Δύση – O γερο Biden φοβάται οτι: Το ΝΑΤΟ μπορεί να παρασυρθεί σε πόλεμο

Κάθε ημέρα που περνάει η λεκτική και πρακτική κλιμάκωση στο σκηνικό τρόμου και πολέμου στην Ουκρανία επιδεινώνεται…
Οι δηλώσεις Biden του αμερικανού Προέδρου προβληματίζουν.
Ο Biden δήλωσε ότι η απόφαση να χτυπηθεί η Ρωσία θα μπορούσε να παρασύρει τη Δύση σε πόλεμο…
Εν τω μεταξύ ο Trump ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος προειδοποιεί ότι είμαστε πιο κοντά στο σημείο μηδέν…
Γάλλος στρατηγός τονίζει ότι οι Ρωσικές δυνάμεις θα σκοτώσουν τους δυτικούς εκπαιδευτές που θα πάνε στην Ουκρανία…
Την ίδια στιγμή η Bild δημοσίευσε το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία…
Στο μέτωπο η ρωσική προέλαση στις κατευθύνσεις Kupyansk, Chasiv Yar και Avdiivka είναι εκρηκτική… κάθε μέρα κερδίζουν νέα εδάφη, ο ρωσικός στρατός με τον ελιγμό που έκανε στο Kharkiv… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα και προελαύνει σε μεγάλο μέρους του μετώπου σχεδόν 1.150 χιλιομέτρων.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η απόφαση να χτυπηθεί η Ρωσία με δυτικά όπλα θα μπορούσε να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο – Δεν είναι στόχος η Μόσχα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden παραδέχτηκε ότι η απόφαση να επιτραπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χτυπήσουν με αμερικανικά όπλα σε στόχους στη Ρωσία «θεωρητικά θα μπορούσε» να παρασύρει τη Δύση στη σύγκρουση, αλλά χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη απίθανη.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι ABC, o αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γαλλία, του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση να εγκρίνουν χτυπήματα από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Ρωσία κοντά στα σύνορα της περιοχής του Kharkiv.
Ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν ο Biden φοβόταν ότι ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο σε κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά και σε εμπλοκή δυτικών χωρών, ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Θεωρητικά θα μπορούσε να συμβεί, αλλά είναι απίθανο», απάντησε ο Biden.
Πρόσφατα το Associated Press, επικαλούμενο δυτικό αξιωματούχο που δεν κατονομαζόταν, ανέφερε ότι η Ουκρανία «τις τελευταίες ημέρες» χρησιμοποίησε όπλα που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να εξαπολύσει επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Το πού έγινε το χτύπημα, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται.
Η χρήση αμερικανικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρθηκε επίσης και από τους New York Times, που επικαλέστηκαν Ουκρανούς αξιωματούχους: Τα ουκρανικά στρατεύματα, λίγες μέρες μετά την «άδεια» που έλαβαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν ήδη χτυπήσει το Περιοχή Belgorod με συστήματα HIMARS.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, σε συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Ρωσία μπορεί να ανταποκριθεί ασύμμετρα στην προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τα όπλα της σε εκείνες τις περιοχές όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν χτυπήματα σε ευαίσθητους στόχους κρατών που παρέχουν πυραύλους στην Ουκρανία.
Πρόσφατα, αρκετές δυτικές χώρες επέτρεψαν στην Ουκρανία να εξαπολύει επιθέσεις στη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν το πράσινο φως για επιθέσεις με αμερικανικά όπλα στη Μόσχα και το Κρεμλίνο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση αμερικανικών όπλων για την πραγματοποίηση επιδρομών από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μόσχα και το Κρεμλίνο, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Biden σε συνέντευξή του στο ABC News.
«Δεν επιτρέπουμε χτυπήματα σε βάθος 200 μιλίων (περίπου 322 χλμ.) στη Ρωσία και δεν επιτρέπουμε χτυπήματα στη Μόσχα και το Κρεμλίνο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Biden πρόσθεσε ότι επιτρέπεται η χρήση αμερικανικών όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα για να χτυπηθούν στην άλλη πλευρά συγκεκριμένοι στόχοι.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε προηγουμένως ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Υπάρχει κάθε λόγος να ασκηθεί δίωξη στον Biden

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος Trump, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι υπάρχει κάθε λόγος να ασκηθεί δίωξη στον Biden.
«Όταν τελειώσουν αυτές οι εκλογές, με βάση αυτά που έκαναν, θα έχω κάθε δικαίωμα να τον διώξω, και είναι εύκολο γιατί αυτός είναι ο Biden και βλέπετε τα εγκλήματα, τα χρήματα που έρχονται στην οικογένειά του και στον ίδιο από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία».
Παράλληλα, ο Trump σημείωσε ότι δεν θα ακολουθούσε τον δρόμο της δίωξης των αντιπάλων αν γινόταν ξανά πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό πρέπει να σταματήσει, διαφορετικά η χώρα «δεν θα παραμείνει».
Ο πολιτικός είπε επίσης ότι οι αντίπαλοί του, που πιστεύουν ότι πρέπει να κερδίσουν τις εκλογές για αντίποινα, κάνουν λάθος.
Πρόσφατα ένα δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Trump για 34 κατηγορίες με επίκεντρο την υπόθεση παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.
Ο Trump θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που θα καταδικαστεί σε ποινική υπόθεση.
Ο πρώην πρόεδρος κατηγορήθηκε για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε σχέση με πληρωμές σε δύο γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, για να σιωπήσουν για την υποτιθέμενη σχέση τους.
Η μέγιστη δυνατή ποινή για το σύνολο των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν είναι 136 χρόνια φυλάκιση.

Οι επιθέσεις στην Ρωσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο

Οι δηλώσεις της Ουκρανίας για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump σε συνέντευξή του στο Fox News.
«Κοιτάξτε τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες.
Ο Putin μιλάει για χρήση πυρηνικών όπλων… επειδή η Ουκρανία μιλά τώρα για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και ο Biden δεν ξέρει πώς να απαντήσει σε αυτό.
Όλα αυτά τελικά μπορεί να οδηγήσουν στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο πολιτικός.
Ο Trump πρόσθεσε επίσης ότι, σε αντίθεση με τον σημερινό Αμερικανό πρόεδρο Biden, θα επιλύσει γρήγορα την ουκρανική σύγκρουση.
Δυτικοί πολιτικοί δήλωσαν την ανάγκη να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.

Politico: Η Ουκρανική κυβέρνηση θεωρεί κενά περιεχομένου τα λόγια του Biden για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη

Τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Biden ότι η Ουάσινγκτον δεν θα γυρίσει την πλάτη της στην Ουκρανία εκλαμβάνονται στο Κίεβο ως κενή ρητορική, αναφέρει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές.
O Biden, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την 80η επέτειο των συμμαχικών αποβιβάσεων στη Νορμανδία, έθιξε το θέμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, υποσχόμενος υποστήριξη στο Κίεβο.
«Η ομιλία του με την ευκαιρία της D-Day (οι αποβάσεις στη Νορμανδία) δεν σημαίνει τίποτα», είπε η πηγή, σημειώνοντας ότι μεταξύ των ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων τα λόγια του Biden εκλαμβάνονται ως κενή ρητορική.
Όπως είπε στο Politico ο Yegor Chernev, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada, το Κίεβο είναι επίσης δυσαρεστημένο με τους περιορισμούς των ΗΠΑ σε χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος .
Με τη σειρά του, μια υψηλόβαθμη πηγή από την κυβέρνηση Biden χαρακτήρισε «ανοησίες» την κριτική από την ουκρανική πλευρά, καθώς ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που «δημιούργησε έναν συνασπισμό χωρών που τώρα υποστηρίζουν την Ουκρανία».

Politico: Το Καλοκαίρι πάνω από 60 F-16 θα φθάσουν στην Ουκρανία… αλλά δεν υπάρχουν πιλότοι

Οι περιορισμοί στις δυνατότητες της Δύσης για την εκπαίδευση πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 φέρεται να δημιουργούν εμπόδια που θα επηρεάσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να εκτοπίζει αποτελεσματικά F-16 στο μέλλον.
Το Politico ανέφερε ότι η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Βέλγιο σχεδιάζουν να στείλουν πάνω από 60 αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2024.
Το Politico ανέφερε ότι Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι και νομοθέτες δήλωσαν ότι ΗΠΑ, Δανία, και οι ρουμανικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης πιλότων F-16 μπορούν να εκπαιδεύσουν μόνο περιορισμένο αριθμό Ουκρανών πιλότων.
Η εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Laurel Falls δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 12 Ουκρανούς πιλότους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.
Η εκπαιδευτική μονάδα της Δανίας φέρεται να εκπαιδεύει 8 Ουκρανούς πιλότους, αλλά αυτή η εγκατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες θα κλείσει τον Νοέμβριο του 2024 και η ρουμανική εκπαιδευτική μονάδα φέρεται να μην είναι ακόμη λειτουργική.
Μια πλήρης μοίρα 20 αεροσκαφών απαιτεί 40 πιλότους.
Ένας πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας φέρεται να δήλωσε ότι αν συνεχιστούν οι τρέχοντες περιορισμοί εκπαίδευσης, η Ουκρανία θα έχει αρκετούς πιλότους για μια πλήρη μοίρα στα τέλη του 2025.
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όλα τα αεροσκάφη που παρέχονται από τη Δύση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέχρι το απαραίτητο αριθμός Ουκρανών πιλότων ολοκλήρωσε την εκπαίδευση.
Επιλεγμένες δυτικές χώρες έχουν υποδείξει ότι η Ουκρανία θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί F-16 για πλήγματα εντός της Ρωσίας, αλλά η ικανότητα της Ουκρανίας να χειρίζεται F-16 κοντά στα διεθνή σύνορα εξαρτάται από την ικανότητα της Ουκρανίας να καταστρέφει πόρους αεράμυνας στη Ρωσία.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 18 Μαΐου ότι η Ουκρανία χρειάζεται περίπου 120–130 προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη για να επιτύχει αεροπορική ισοτιμία με τη Ρωσία, αλλά ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ρωσίας είναι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τη Δύση που απαγορεύουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε Ρωσία.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe