26.8 C
Thessaloniki
22, June 2024

Β.Πούτιν: «Στην Ουκρανία δεν υπάρχει καμία λογική να κτυπήσουμε με πυρηνικά – Αλλά όταν μας απειλούν οι δυτικοί, απαντάμε»

Η επόμενη δεκαετία είναι η πιο κρίσιμη και η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ ΠΠ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε αυτό που όλοι γνωρίζουν στην Δύση, αλλά δεν παιζουν τα δυτικά ΜΜΕ:

Η Ουκρανια ειναι Ρωσια

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση της Λέσχης Συζήτησης Valdai. Σημείωσε την αυξανόμενη κρίση της δυτικής δημοκρατίας και περιέγραψε πιθανούς τρόπους εξόδου από αυτήν.


Σχετικά με την παγκόσμια κρίση


Η διάσκεψη, η οποία διήρκεσε στη Μόσχα από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου, ήταν αφιερωμένη στα επίκαιρα προβλήματα της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. «Κόσμος μετά την ηγεμονία: δικαιοσύνη και ασφάλεια για όλους» – έτσι διατύπωσαν οι διοργανωτές το κεντρικό θέμα.

Russian President Vladimir Putin gestures while speaking at the plenary session of the 19th annual meeting of the Valdai International Discussion Club outside Moscow, Russia, Thursday, Oct. 27, 2022. (Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)Η ομιλία του Πούτιν στο Βαλντάι θα διαβαστεί και θα ξαναδιαβαστεί, είπε ο Πεσκόφ
Ο Πρόεδρος ξεκίνησε με μια γενική αξιολόγηση της κατάστασης στον κόσμο. Όλα συνεχίζουν να εξελίσσονται σύμφωνα με ένα αρνητικό σενάριο, για το οποίο η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει. Και δεν πρόκειται μόνο για στρατιωτικές απειλές, αλλά και για οικονομικές προκλήσεις.
«Η Δύση έχει κάνει μια σειρά από βήματα για να κλιμακωθεί, παίζουν πάντα για να επιδεινώνουν», είπε ο αρχηγός του κράτους, αναφερόμενος στις κρίσεις γύρω από την Ουκρανία, την Ταϊβάν, καθώς και τα επισιτιστικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, η Δύση δεν έχει καμία ενότητα, είναι μόνο ένα συγκρότημα χωρών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αρκετές αντιφάσεις.
Απομένουν μόνο δύο τρόποι: να συσσωρευτεί ένα βάρος προβλημάτων που θα «τσακίσει» όλους τους παίκτες του κόσμου ή να λύσουμε τα προβλήματα μαζί, έστω και όχι ιδανικά, αλλά με αποτελεσματικούς τρόπους.«Αυτός που σπέρνει τον άνεμο θα θερίσει την καταιγίδα»: Μίλησε ο Πούτιν σε συνάντηση της Λέσχης Valdai
Για την κουλτούρα της «ακύρωσης»
«Η εμπιστοσύνη στο αλάθητο κάποιου είναι μια επικίνδυνη κατάσταση», θυμάται ο Πούτιν, δείχνοντας τις προσπάθειες των δυτικών αντιπάλων (όπως τους αποκαλούσε απαλά ο πρόεδρος) να «ακυρώσουν» ξένους πολιτισμούς.

Ο Πούτιν απαίτησε να μην είναι σαν τις άλλες χώρες στην κατάργηση του πολιτισμού
Αυτή τη στιγμή κάθε εναλλακτική άποψη ταυτίζεται με προπαγάνδα ή υπονόμευση αξιών. «Σε αυτό που βυθίσατε, χρησιμοποιήστε το μυαλό σας», απευθυνόμενος στους «αντιπάλους» του Πούτιν. Οποιαδήποτε κριτική προς τη Δύση εκλαμβάνεται ως «ίντριγκες» και «ίντριγκες του Κρεμλίνου».
Ο πρόεδρος παρέθεσε τα λόγια των Ρώσων στοχαστών από τον Ντοστογιέφσκι μέχρι τον Σολζενίτσιν, οι οποίοι από καιρό είχαν προβλέψει, κατά τη γνώμη του Πούτιν, την πτώση των δυτικών δημοκρατικών προτύπων.
Διάφορες μορφές δημοκρατίας απορρίπτονται, πρόσθεσε, υπέρ ενός μόνο μοντέλου δημοκρατίας. Και έρχεται στην επιθετική επιβολή των απόψεών τους. «Είναι απλά τρελό», σχολίασε συναισθηματικά ο Πούτιν την αναγνώριση των δυτικών χωρών κατά την προετοιμασία του πραξικοπήματος του 2014 στην Ουκρανία.
Για τη σύγκρουση με τη Δύση
Η αληθινή δημοκρατία έγκειται μόνο στον σεβασμό του δικαιώματος κάθε κράτους να επιλέγει το δικό του μοντέλο για την ανάπτυξη της κοινωνίας, τόνισε ο Πούτιν. Η Δύση φοβάται εναλλακτικές λύσεις που ήδη αποδεικνύονται αποτελεσματικές. Αλλά η ανάπτυξη είναι αναπόφευκτη. Και οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τουλάχιστον κάτι, προσπαθούν να εντάξουν όλα τα κράτη σε ένα μοτίβο, καταδικάζοντας την κουλτούρα των απαράδεκτων λαών.

Ορισμένες δυτικές χώρες υποστήριξαν την τρομοκρατία στη Ρωσία, είπε ο Πούτιν
«Οι παραδοσιακές αξίες δεν είναι ένα σταθερό σύνολο αξιωμάτων: σε κάθε περίπτωση είναι μοναδικές για κάθε λαό, δεν πρέπει να επιβάλλονται, αλλά να γίνονται σεβαστές», είπε ο πρόεδρος, αγγίζοντας τις μη παραδοσιακές απόψεις που επικρατούν στη Δύση.
Η Ρωσία δεν θεωρούσε και δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό των δυτικών χωρών. Θέλουν όμως να μας μετατρέψουν σε εργαλείο για να πετύχουν τους στόχους τους. Η Ρωσία δεν πρόκειται να είναι ένα, όπως πολλά άλλα κράτη.
Την ίδια στιγμή, «εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθούμε να γίνουμε ηγεμόνες, να αντικαταστήσουμε την κυριαρχία της Δύσης με την κυριαρχία της Ανατολής, του Βορρά ή του Νότου», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Σχετικά με την ένταξη
Η έξοδος από την τρέχουσα δύσκολη στιγμή είναι δυνατή μόνο μέσω της δημιουργίας χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δεν εξαρτώνται από μία μόνο χώρα. Η απομάκρυνση από τις επιταγές του δολαρίου είναι αναπόφευκτη, οι πληρωμές σε εθνικά νομίσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όπως και άλλες διαδικασίες ολοκλήρωσης.

Ο Πούτιν λέει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το δολάριο ως όπλο
Τα νέα κέντρα εξουσίας είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τη Δύση. Αλλά μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα.

Για να γίνει αυτό, αρκεί οι δυτικές χώρες να επιτρέψουν στις τοπικές αγορές να αναπτυχθούν χωρίς να αδράξουν τους πόρους τους, όπως έκαναν παλιά. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δημιουργεί ολόκληρες βιομηχανίες σε άλλα κράτη, συμβάλλοντας σε μια τεχνολογική ανακάλυψη.

«Αν η φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι αποπροσωποποίηση, τότε η ενσωμάτωση είναι η κοινή ανάπτυξη κοινών στρατηγικών που ωφελούν όλους», συνόψισε ο πρόεδρος. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, σε κάθε περίπτωση

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe