30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Ξέσπασμα Putin: Πολιτικό γουρούνι ο Ευρωπαίος επίτροπος που απείλησε τον πρωθυπουργό της Γεωργίας – Ανόητοι όλοι στην ΕΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε ως «πολιτικό γουρούνι» τον Ευρωπαίο επίτροπο Oliver Varhelyi, ο οποίος απευθύνθηκε με απειλητικούς τόνους στον πρωθυπουργό της Γεωργίας Irakli Kobakhidze.
Ενώ επέκρινε τον γεωργιανό νόμο για τους ξένους πράκτορες, ο αξιωματούχος της ΕΕ υπενθύμισε τη μοίρα του Σλοβάκου πρωθυπουργό Robert Fico, ο οποίος έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω όσα είπε κάποιος Ευρωπαίος Επίτροπος.
Υπάρχουν πολλοί επίτροποι και αλλάζουν συνεχώς και λένε ανοησίες», δήλωσε ο Putin σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko μετά τις συνομιλίες που είχαν.
«Αν αυτό είναι αλήθεια…. αυτός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με κανέναν άλλο τρόπο παρά ως πολιτικό γουρούνι.
Αυτό τα λέει όλα», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
«Δυστυχώς, η ανευθυνότητα των μεσαίων στελεχών, ειδικά σε αυτό το κομμάτι, αυξάνεται.
Συχνά το αντιμετωπίζουμε και οι ίδιοι. Αυτό είναι λυπηρό», συνέχισε ο Putin.

Η αποκάλυψη από τον πρωθυπουργό της Γεωργίας

Σε μια αδιανόητη αποκάλυψη για τον ρόλο της Κομισιόν προέβη ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Kobakhidze, καθώς δήλωσε ότι ένας Ευρωπαίος Επίτροπος τον απείλησε ότι θα έχει την τύχη του … παραλίγο δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της Σλοβακίας Robert Fico.
«Ακόμη και με φόντο τον εκβιασμό ετών, η απειλή που εκφράστηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία με έναν από τους Ευρωπαίους Επιτρόπους ήταν αδιανόητη. Συγκεκριμένα, απαρίθμησε μια σειρά από μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι δυτικοί πολιτικοί αφού ξεπεράσουν το veto στο νόμο “Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροή” και όταν απαριθμούσε δήλωσε: “Είδατε τι συνέβη με τον Fico, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί”», αποκάλυψε ο επικεφαλής της γεωργιανής κυβέρνησης.
Παρόλα αυτά, ο Kobakhidze δεν κατονόμασε τον Ευρωπαίο Επίτροπο που εξαπέλυσε τις εν λόγω απειλές.

Αντίδραση Varhelyi (Κομισιόν): Δεν απείλησα τον πρωθυπουργό της Γεωργίας – Με … παρεξήγησε, ήθελα να βοηθήσω

Εξηγήσεις αναγκάστηκε να δώσει σε σχέση με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες περί απειλών της ζωής του πρωθυπουργού της Γεωργίας Irakli Kobakhidze ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Oliver Varhelyi.
Όπως παραδέχτηκε, πράγματι αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Robert Fico κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Kobakhidze που είχε ως θέμα τον νόμο για τους ξένους πράκτορες, αλλά τα λόγια του δεν ήταν απειλή, «βγήκε εκτός πλαισίου».
Αυτό αναφέρεται στη δήλωση Varhelyi που είδε το φως της δημοσιότητας.
«Σε σχέση με τη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας στις 23 Απριλίου, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου λύπη που κάποιο μέρος της συνομιλίας μας βγήκε εκτός πλαισίου», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, προσθέτοντας: «Σκοπός μου ήταν να μην επιδεινωθεί η ήδη εύθραυστη κατάσταση στη χώρα λόγω της ψήφισης ενός νόμου, να μην υπάρξει περαιτέρω πόλωση στους δρόμους της Τιφλίδας. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερα το τραγικό περιστατικό στη Σλοβακία».

Kobakhidze: Η Δύση θέλει να μας κατατρέψει – Προσπαθούν να ανοίξουν μέτωπο με τη Ρωσία με πρόσχημα τον νέο νόμο

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Kobakhidze δήλωνε ότι ο νόμος «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής» που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, είναι μόνο ένα πρόσχημα για να ασκηθεί πίεση στη Γεωργία για να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» κατά της Ρωσίας.
«Από τις αρχές του 2022 υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» στη Γεωργία, το οποίο θα αποδυνάμωσε τη θέση της Ρωσίας, αλλά αυτό θα κατέστρεφε τη χώρα μας», τόνισε ο Kobakhidze.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιθυμία να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Γεωργίας και αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής που στοχεύει στην αποδυνάμωση της Ρωσίας.
Ο Kobakhidze είναι βέβαιος ότι στον σύγχρονο κόσμο υπάρχει ένα «παγκόσμιο πολεμικό κόμμα» που επιδιώκει αποκλειστικά να εκπληρώσει τους δικούς του στόχους και δεν ενδιαφέρεται για τη μοίρα της Γεωργίας.
Ο νόμος περί διαφάνειας ξένης επιρροής απαιτεί από τους οργανισμούς που λαμβάνουν ξένη χρηματοδότηση να αποκαλύπτουν τις πηγές και τους σκοπούς χρηματοδότησής τους. Οι δυτικές χώρες επικρίνουν αυτόν τον νόμο, θεωρώντας ότι περιορίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία των μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Ωστόσο, οι αρχές της Γεωργίας επιμένουν ότι ο νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της διαφάνειας και στην προστασία των εθνικών συμφερόντων.
Ο Kobakhidze σημείωσε ότι η εξωτερική πίεση στη Γεωργία που σχετίζεται με αυτόν τον νόμο είναι μια προσπάθεια χειραγώγησης και παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.
Τόνισε ότι η γεωργιανή κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της συμφέροντα και θα λάβει αποφάσεις με βάση τις εθνικές προτεραιότητες και την ασφάλεια.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe