26.9 C
Thessaloniki
12, April 2024
spot_img

Ανδρουλάκης: Ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας στη Βουλή επί της τροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τη golden visa, ξεκίνησε από το σοκαριστικό έγκλημα, τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους που έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς γεγονότων, που αποδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.
Όσον αφορά στη συζήτηση για την φορολογία του 15%, -την ενσωμάτωση της οδηγίας-, επισήμανε πως ” πάνω από 20 χρόνια η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία μιλάει για ένα οριζόντιο φόρο στις πολυεθνικές, έναν ελάχιστο φόρο στις πολυεθνικές. Σήμερα τον ενσωματώνουμε μέσω μιας κοινοτικής οδηγίας. Είναι ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες φορολογικές αδικίες που υπάρχουν και στην Ένωση αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διότι το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη έχει ανάγκη από έσοδα για να ενισχυθεί η υγεία, η παιδεία, να μειωθούν οι ανισότητες και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το φορολογικό παιχνίδι των “παραδείσων”, των ειδικών φορολογικών συμφωνιών μεταξύ κρατών-μελών και πολυεθνικών, τα οποία οδηγούν στο να χάνουμε δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η προοπτική και η προσπάθεια στήριξης των πιο αδύναμων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Για τα Τέμπη

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση των Τεμπών και στις δηλώσεις δύο υπουργών για τη κριτική τους στο ΠΑΣΟΚ.
Όπως ανέφερε “χθες ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ως κόμμα «παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη» επειδή ασκήσαμε το δικαίωμά μας να πάμε στον Άρειο Πάγο και να καταθέσουμε στην Εισαγγελέα μια αναφορά με περιεχόμενο αυτό που ακριβώς ήταν το κίνητρο της πρότασης δυσπιστίας που καταθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.
Πώς λοιπόν προσπαθούμε να επηρεάσουμε τη δικαιοσύνη, ασκώντας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα;
Την προηγούμενη εβδομάδα βαφτίσατε προϊόν διαπλοκής την πρόταση δυσπιστίας, το συνταγματικό μας δικαίωμα δηλαδή, ως δημοκρατικό κόμμα, να θέσουμε στη Βουλή των Ελλήνων μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης μια υπόθεση, η οποία συγκλονίζει τον ελληνικό λαό γιατί βλέπει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι αδίστακτοι.
Είναι αδίστακτοι αυτοί που την ώρα που θρηνούμε 57 συνανθρώπους μας, την ώρα που ακόμα καίνε οι λαμαρίνες, την ώρα που ψάχνουν οι διασώστες νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους, παίρνουν το υλικό, το χαλκεύουν και το δίνουν σε ένα φιλικό μέσο ενημέρωσης για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο έγκλημα των Τεμπών.
Φέραμε, λοιπόν, την πρόταση δυσπιστίας, τη βαφτίσατε προϊόν διαπλοκής. Πάμε στον Άρειο Πάγο, «επηρεάζουμε τη δικαιοσύνη».
Σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης, σε ένα πρωινό πάνελ είπε το εξής αμίμητο: «Αφού η δικαιοσύνη και οι ανακριτές έχουν το κανονικό ηχογραφημένο υλικό, τι μας νοιάζει για τα υπόλοιπα;». Σοβαρά; Είναι αυτή η επίσημη θέση της κυβέρνησης και του Υπουργού Δικαιοσύνης να μην μας νοιάζει; Αυτό μας έλειπε, να σας πούμε και ευχαριστώ που ο ανακριτής έχει το σωστό ηχητικό.
Αντί να πει ο υπουργός ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή που μάθαμε τη χάλκευση, την παραποίηση, τη διοχέτευση του σε φιλικό μέσο, να ασκήσουμε διώξεις για να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο αδίστακτος που δεν σέβεται τους νεκρούς –την ώρα που ακόμη ψάχνουν οι διασώστες-, έκανε τη χάλκευση και το έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Τέτοια απανθρωπιά; Τέτοια ασέβεια; Πραγματικά, οι αντιδράσεις σας είναι προκλητικές για τις οικογένειες, για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και για το σύνολο του ελληνικού λαού”.
“Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μάθει ο ελληνικός λαός όχι μόνο ποιοι είναι αυτοί οι διεφθαρμένοι που δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί στην ώρα της η τηλεδιοίκηση για να αποφύγουμε την τραγωδία, αλλά και ποιοι είναι αυτοί που την ώρα της τραγωδίας προτεραιότητά τους ήταν το πολιτικό κόστος. Και είμαι σίγουρος ότι ο πυρήνας της λειτουργίας αυτού του συστήματος είναι ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου“, υπογράμμισε.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe