26.9 C
Thessaloniki
12, April 2024
spot_img

Έρχεται καταστροφική ήττα – Καταρρέει το Ουκρανικό μέτωπο στο Chasiv Yar

Το ρωσικό σχέδιο ολοκληρωτικής ήττας της Ουκρανίας, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν δυτικά του Bakhmut και έφθασαν 400 μέτρα από τα περίχωρα της στρατηγικής σημασίας πόλη Chasiv Yar το οποίο αποτελεί κέντρο ανεφοδιασμού του Ουκρανικού στρατού.
Επίσης μεθοδικά οι ρώσοι διαλύουν το Kharkiv το οποίο είτε θα κατακτήσουν οι ρώσοι ή θα μετατραπεί σε αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
Οι ρωσικές δυνάμεις και η CIA αποκαλύπτουν ότι νέος στόχος είναι να διαλύσουν τις γέφυρες στον Δνείπερο ποταμό εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ολική κατάρρευση του μετώπου ανατολικά του Δνείπερου.
Αμερικανοί συνταγματάρχες με μεγάλη εμπειρία στους πολέμους του Ιράκ αναλύουν και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσική προέλαση δεν μπορεί να ανακοπεί…
Επίσης στις ΗΠΑ ανησυχούν για τις βόμβες FAB 3.000 όπου σπέρνουν τον όλεθρο.

Πέφτει η στρατηγικής σημασίας πόλη – οχυρό Chasiv Yar – Οι ρώσοι έφθασαν 400 μέτρα από την πόλη

Η πόλη Chasiv Yar ή Chasov Yar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, η οποία έχει γίνει σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για την ουκρανική διοίκηση από το 2014, αφού τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των δρόμων που οδηγούν εκεί, χάνει στρατηγική σημασία για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, δήλωσε o Igor Kimakovsky σύμβουλος του Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk.
«Τώρα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα στρατεύματά μας βρίσκονται ήδη κοντά στο Chasiv Yar, ανακύπτουν πολύ σοβαρά προβλήματα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, επειδή αυτός είναι ένας κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών, μιας οχυρωμένης περιοχής και προμηθειών.
Τώρα σχεδόν όλοι οι δρόμοι βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, επομένως, για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή η πόλη θα χάσει σύντομα τη στρατηγική σημασία που είχε πριν από τις επιχειρήσεις Artemovsk και Chasosoyarsk»
Όπως σημείωσε ο Kimakovsky, το Chasiv Yar χρησιμοποιείται από τον εχθρό για εναλλαγή από το 2014: φρέσκες μονάδες από άλλες περιοχές της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν εκεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η φόρτωση των μονάδων που χτυπήθηκαν σε μάχες πραγματοποιήθηκε στο Artemovsk , δηλαδή αυτοί οι δύο σιδηροδρομικοί κόμβοι ήταν βασικοί για την ουκρανική διοίκηση.
Η πόλη Chasiv Yar βρίσκεται στο Donetsk και απέχει 15 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut ή Artemovsk.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Times δημοσίευσε μια ιστορία ενός αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ότι η κατάσταση στην πόλη Chasiv Yar, που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, είναι κακή και επιδεινώνεται κάθε μέρα.
Ο Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο ρωσικός στρατός προχωρούσε στην περιοχή Chasiv Yar.

Πως εξελίσσεται το μέτωπο δυτικά του Bakhmut;

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά του Bakhmut.
Αρκετές ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν την 1η Απριλίου ότι στοιχεία της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών (VDV) έχουν προχωρήσει προς το Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut) μέσω δασικών περιοχών στο φυσικό καταφύγιο Stupky-Holobovskiy-2 και βρίσκονται τώρα μεταξύ 650 μέτρων και ενός χιλιομέτρου από τα ανατολικά περίχωρα του Chasiv Yar.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου δείχνει τον απόηχο μιας αποτυχημένης επίθεσης με ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα στο Ivanivske (μεταξύ Bakhmut και Chasiv Yar) και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν πέντε ή έξι τεθωρακισμένα οχήματα σε επιθέσεις κοντά στο Ivanivske τις τελευταίες ημέρες.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να διαλύουν τις υποδομές της Ουκρανίας – Καθημερινός στόχος το Kharkiv – Τρόμος οι βόμβες FAB

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μια νέα σειρά ισχυρών χτυπημάτων κατά στόχων στην Ουκρανία.
Μια σειρά από χτυπήματα ακριβείας κατέστρεψε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Στην πόλη Kharkiv, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τα χτυπήματα στο κεντρικό τμήμα της πόλης.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα σημεία ανάπτυξης στρατιωτικού προσωπικού και η διοίκηση της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών στην περιοχή του Kharkiv καταστράφηκαν.
Περισσότερες ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν στην πόλη των Κοζάκων Lopan, που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Ρωσικά πλήγματα έπληξαν επίσης στόχους στο χωριό Borovaya στην περιοχή Izyum.
Εδώ βρίσκεται το αρχηγείο πρώτης γραμμής των ουκρανικών δυνάμεων, που συντονίζουν τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές ανατολικά του ποταμού Oskol, όπου προχωρούν αυτή τη στιγμή τα ρωσικά στρατεύματα.
Εκτός από την περιοχή του Kharkiv, τα ρωσικά πλήγματα στόχευαν ουκρανικές εγκαταστάσεις στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson, συμπεριλαμβανομένων των σημείων ανάπτυξης Ουκρανών πεζοναυτών.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe