Monday, May 19, 2025
23.9 C
Thessaloniki

Απίθανο σοκολατένιο μπράουνι χωρίς ζάχαρη!

20′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 45′
Υλικά
Τεμάχια: για ταψί 23×23 εκ.
  • 14 αποξηραμένοι χουρμάδες, όσο πιο αφράτοι και μαλακοί γίνεται, χωρίς το κουκούτσι

  • 30 γρ. ταχίνι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 100 γρ. (3/4 κούπας) αλεύρι ολικής άλεσης

  • 60 γρ. (1/2 κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 30 γρ. (1/4 κούπας) κακάο

  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

  • 60 ml (4 κουτ. σούπας) λάδι καρύδας, λιωμένο

  • 60 γρ. καρύδια (ψίχα)

  • 170 γρ. μαύρη σοκολάτα με στέβια, κομμένη σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σοκολατένιο μπράουνι, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω ή στους 160-170°C με αέρα.
  2. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με 240 ml ζεστό νερό σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
  3. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  6. Έπειτα, τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας (αν τα βάλουμε).
  9. Αδειάζουμε το μείγμα, του σοκολατένιου μπράουνι, σε ένα ταψάκι 23 x 23 εκ. και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe