34.2 C
Thessaloniki
22, June 2024

Cacio e pepe, μια λιτή μακαρονάδα που σου κλέβει την καρδιά

Λίγα υλικά, μεγάλη απόλαυση: η cacio e pepe, με τυρί και πιπέρι δηλαδή, είναι μια από τις πιο λιτές αλλά και πιο νόστιμες ιταλικές μακαρονάδες.

2′ προετοιμασία 10′ μαγείρεμα Σύνολο: 12′

Υλικά

Μερίδες: 4

1) 500 γρ. σπαγκέτι

2) 100 γρ. βούτυρο αγελάδος

3) 250 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο, τριμμένα

4) άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (καλύτερα χοντροτριμμένο για να το νιώθουμε λίγο στο δόντι)

5) αλάτι

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε 200 γρ. από το τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό από τα μακαρόνια (περίπου 1 – 2 κουτάλες της σούπας) και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με την πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
  6. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
  7. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι (Cacio e pepe).

    Πηγή – gastronomos.gr

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe