Συστατικά
- Για το κανταΐφι
- 100 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 30 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για τη σύνθεση
- 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κανταΐφι
- Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το κανταΐφι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μπεν μαρί.
- Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε τα 120 γρ. σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50°C.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε σε μία φόρμα για κέικ μίας χρήσεως διαστάσεων 10×23 εκ. τα 2/3 από την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
- Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη τη βάση και 2 εκ. από τα τοιχώματα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για ακόμα 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
- Διακοσμούμε με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.