Saturday, February 15, 2025
9.7 C
Thessaloniki

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα και τη γέμιση της αρεσκείας μας, κάτι ανάμεσα σε αυγοφέτα και σάντουιτς μαζί. Δοκιμάστε το!

Δείτε πως φτιάχνουμε το τοστ με ομελέτα, βήμα βήμα:

(Δείτε την δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

Ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Το απόλυτο τοστ με ομελέτα!

5′ προετοιμασία   5′ παρασκευή   Σύνολο: 10′

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τοστ με ομελέτα, ξεκινάμε χτυπόντας σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά με το φρέσκο κρεμμυδάκι ή τη ρίγανη ή τον δυόσμο και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μικρό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του τηγανιού, σε μια λεπτή ομελέτα.
  3. Βάζουμε στο κέντρο της ομελέτας, δίπλα δίπλα (αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους) τα κομμάτια του ψωμιού, τα αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  4. Αφήνουμε την ομελέτα με το ψωμί να ψηθεί από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη.
  5. Αφού ψηθεί και από την άλλη πλευρά, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακετάκι.
  6. Απλώνουμε πάνω το ζαμπόν και το τυρί και διπλώνουμε το πακετάκι στη μέση.
  7. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

πηγή www.gastronomos.gr

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe