Αναλυτικά η σύνθεση και οι προτεραιότητες
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, εξέλεξαν κατά την Ετήσια Τακτική Συνέλευση τη νέα Διοικούσα Επιτροπή, καθώς έληξε η τριετής θητεία της προηγούμενης.
Αμέσως μετά, η Διοικούσα Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας νέο Πρόεδρο τον κ.
Παντελή Κουγιό από την μικροζυθοποιία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ της Ρόδου.
Τόνισε, επίσης, ότι η νέα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους μεγάλων και μικρότερων ζυθοποιιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεσμεύεται να συνεχίσει ενωμένα και με δυναμική το έργο της Ένωσης.
Ενίσχυση του κλάδου
Βασικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της θέσης του Κλάδου της Ζυθοποιίας και η περαιτέρω καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα. Κομβικής σημασίας είναι η ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς του κλάδου στην ελληνική οικονομία, καθώς και της στενής διασύνδεσής του με τον πρωτογενή τομέα, η οποία ενισχύει την κυκλική επιστροφή του πλούτου στην ελληνική γη.
Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής είναι η εξής:
- Πρόεδρος: Παντελής Κουγιός, ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ
- Α’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Βάγιας, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
- Β’ Αντιπρόεδρος: Marcin Burdach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία
- Γραμματέας: Γιάννης Γεωργακέλλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
- Ταμίας: Γεώργιος Πέτρου, Ζυθοποιία Πηνειού
- Μέλη:
Σοφοκλής Παναγιώτου, Μικροζυθοποιία Septem & Μικροζυθοποιία Elixi
Γεώργιος Δενεδιός, Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Γεώργιος Ιεροδιακόνου, SirisBrewery