ΥΛΙΚΑ
• 3 φλ. (450 γρ.) αλεύρι Χωριάτικο
• 1 κουταλάκι (8 γρ.) αλάτι
• 1 φλ. (250 ml) νερό σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 φλ. (100 γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
• 1 φλ. (85 γρ.) χαλλούμι λεπτοτριμμένο
• 3 κ.σ. (15 γρ.) φρέσκο δυόσμο
• ½ φλ. (130ml) ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε. Βάζετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη. Τη ζυμώνετε για 7-8 λεπτά. Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20-25 λεπτά. Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομμάτια των 120 γρ. Βάζετε λάδι στον πάγκο της κουζίνας σας και ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε ορθογώνιο φύλλο. Αλείφετε με λάδι και πασπαλίζετε με τα κρεμμυδάκια, το χαλλούμι και τα δυόσμο.
Τυλίγετε το φύλλο σε μπαστουνάκι, το τραβάτε λίγο, το στριφογυρίζετε ελαφρά και μετά το τυλίγετε σε σαλιγκάρι. Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Με ένα πλάστη ανοίγετε το «σαλιγκάρι» σε στρογγυλό φύλλο 16 εκ. και πάχος ½ εκ., περίπου. Βάζετε 1 κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθεί βάζετε την πίτα. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για μερικά δευτερόλεπτά και γυρίζετε. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να ψηθεί η πίτα. Κάθε φορά αλείφετε με ηλιέλαιο.
Σερβίρετε αν θέλετε με ντιπ από γιαούρτι και άνηθο.