Γλυκό με brownie, φράουλες και γκανάς σοκολάτας
Χρόνος – 30′ Δυσκολία – Εύκολη Μερίδες – 12
Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με brownie, φράουλες και γκανάς σοκολάτας! Άκρως σοκολατένιο και λαχταριστό επιδόρπιο για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Συστατικά
Για το brownie
- 350 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το ταψί
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 40 γρ. κακάο
- 1 πρέζααλάτι
Για την επικάλυψη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το brownie
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το προσθέτουμε και αυτό.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1,5-2 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια γκανάς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά να κρυώσει.
- Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το brownie.
- Ρίχνουμε από πάνω την γκανάς και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
AkisPetretzikis.com