24.7 C
Thessaloniki
29, March 2024
spot_img

Κέικ με Nutella

Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά
Για το κέικ
1/2 φλ. κακάο
1 φλ. νερό κοχλαστό
2 κ.σ. Nutella
2 φλ. αλεύρι φαρίνα
1/2 κ.γ. μπέικινγ πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
250 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/4 φλ. sour cream
Για το σιρόπι Νουτέλας
1 κ.σ. Nutella
4 κ.σ. γάλα, πλήρες
Για την γκανάς νουτέλας
2 κ.σ. Nutella
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (35-40% fat)
1/4 φλ. φουντούκια για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, 23 εκ. Με τρύπα στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Βάλτε τα φουντούκια σε ένα ταψί φούρνου και τα ψήνετε για 6 λεπτά. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε μια καθαρή πετσέτα. Τρίβετε τα φουντούκια με την πετσέτα, έτσι ώστε να φύγουν οι φλούδες. Μην αγχώνεστε αν δεν φύγουν εντελώς, ό,τι βγει. Κόψτε τα σε ένα food processor, αλλά να μην γίνουν σκόνη.
Δυναμώστε τον φούρνο στους 175°C. Αναμειγνύετε το κακάο με το κοχλαστό νερό και ανακατεύετε να διαλυθεί το κακάο. Προσθέστε την νουτέλα και ανακατέψτε. Αφήστε σε μια μεριά να κρυώσει λίγο.
Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Βάλτε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη. Τα κτυπάτε να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, κτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Βάλτε τη βανίλια και κτυπήστε να αναμειχθεί.
Προσθέστε το μείγμα του κακάο και το sour cream. Κτυπήστε πάλι να αναμειχθούν. Προσθέστε όλο το αλεύρι και κτυπήστε πάλι. Σταματήστε το μίξερ μόλις δείτε ότι όλο το αλεύρι έχει αναμειχθεί. Μην το παρακάνετε στο κτύπημα.
Βάλτε το μείγμα στο ταψί του κέικ. Ψήνετε 45-50 λεπτά.
Φτιάξτε το σιρόπι ενώ ψήνετε το κέικ. Ζεσταίνετε την νουτέλα και το γάλα σε ένα μικρό μπρίκι ή κατσαρόλα. Ανακατέψτε να διαλυθεί η νουτέλα στο γάλα.
Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Με ένα πινέλο απλώνετε το σιρόπι σε ολόκληρη την επιφάνεια του κέικ. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για μισή ώρα.
Φτιάξτε την γκανάς, ζεσταίνοντας μαζί την κρέμα γάλακτος και την νουτέλα. Αφήστε την γκανάς να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει λίγο πιο παχύρευστη.
Περιχύνετε την γκανάς στο κέικ. Πασπαλίστε με τα φουντούκια και σερβίρετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Πηγή Χρυσές Συνταγές

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe