33.2 C
Thessaloniki
19, June 2024

Κυνική ομολογία από την Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας

Με έπεισαν να βγάλω και εγώ ένα έξτρα εισόδημα για τις ανάγκες μου» δήλωσε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της

Οι διάλογοι με τους συνεργάτες της σε σπείρα εφοριακών – εκβιαστών!

Η εφοδος των αδιάφθορων στα γραφεία της ΔΟΥ και οι συλλήψεις της διευθύντριας που ούρλιαζε, του υποδιευθυντή και 3 υπαλλήλων

«Όταν ανέλαβα την θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας τον Σεπτέμβριο του 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που έπαιρναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες. Τότε με προσέγγισαν η Ε.Β και η Α.Κ (υπάλληλοι της Εφορίας) λέγοντας μου ότι με τον τρόπο που δουλεύουν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ ένα έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες». Με αυτόν τον τρόπο φέρεται να προσπάθησε να δικαιολογηθεί η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας μιλώντας στους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων που την έπιασαν με «την γίδα στην πλάτη» μέσα στην Εφορία.

Ενώπιων της δικαιοσύνης βέβαια θα πρέπει να εξηγήσει την ύπαρξη ενός σημειωματάριου που κατασχέθηκε κατά την έρευνα που έγινε στο γραφείο της. Αναγράφονταν ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα συγκατηγορούμενων της, ημερομηνίες, από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2024, και χρηματικά ποσά, από 250 έως 11.000 ευρώ, δίπλα σε αυτά.

Εκτός όμως από την Προϊσταμένη της ΔΟΥ, κομβικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχει και ένας 62χρονος λογιστής με τα αρχικά Β.Β ο οποίος έχει συμμετοχή και στο ΔΣ του εμπορικού επιμελητηρίου της περιοχής καθώς λόγω της θέσης του μπορούσε να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση πολλών επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ο 62χρονος σε συνομιλία που είχε με την προϊσταμένη, φέρεται να λέει ότι «ένας από τους υπαλλήλους της εφορίας ζήτησε από επιχειρηματία πέντε χιλιάδες ευρώ προκειμένου να διευθετήσει ευνοϊκά φορολογική υπόθεση». Γι’ αυτό το λόγο, οι αρχές πήραν αντίγραφα υποθέσεων, από το αρχείο της εφορίας όπου οι ιδιώτες κατέβαλαν χρήματα, προκειμένου πραγματοποιηθεί φορολογικός έλεγχος καθώς δεν αποκλείουν να υπάρχουν και άλλα θύματα.

Από την ημέρα που οι αστυνομικοί δέχτηκαν την καταγγελία και ξεκίνησαν την έρευνα τους, διαπίστωσαν ότι η προϊσταμένη της εφορίας είχε δυο άτομα με τα οποία συνεργαζόταν στενά και ήταν μια «κλειστή» ομάδα. Ο ένας από αυτούς ήταν ο 62χρονος λογιστής και το δεύτερο πρόσωπο μια 56χρονη.

«Με αυτά τα δυο πρόσωπα η προϊσταμένη μιλούσε από «πακιστανικό» τηλέφωνο ώστε να «θολώνει» τα νερά» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Οι τρεις τους μάλιστα, σε συνομιλίες που περιλαμβάνονται στα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, συζητούν για την τοποθέτηση των «κατάλληλων» υπαλλήλων στις κομβικές θέσεις της εφορίας και την ίδρυση «στεγανών» για την προστασία της λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η προϊσταμένη με την 56χρονη είχαν τόσο στενή σχέση που συζητούσαν την απομάκρυνση της υπαλλήλου Β.Ε. η οποία, λόγω της συνταξιοδότηση της που ήταν τους επόμενους μήνες, απαιτούσε χρήματα από θύματα χωρίς να προσέχει τις κινήσεις της με κίνδυνο να εκτεθεί και η ίδια αλλά και η οργάνωση.

Κατηγορούνται 2 ακόμη ιδιώτες – λογιστές που έφεραν τους «πελάτες». Ο κοριός που παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες επί 2 χρόνια. Πιάστηκαν στα πράσα την ώρα που έπαιρναν φάκελο με 10.000 ευρώ από επιχειρηματία.Στη σύλληψη επτά ατόμων, 5 εφοριακών και 2 ιδιωτών για υπόθεση διαφθοράς προχώρησαν αστυνομικοί την Τρίτη 21/5, έπειτα από απροειδοποίητο έλεγχο σε γραφεία ΔΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του edolio5 στις 13:00, άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ήλεγξαν τόσο τα γραφεία σε ΔΟΥ της Χαλκίδας όσο και τα αυτοκίνητα των εφοριακών, και προχώρησαν στη σύλληψη της διευθύντριας, του υποδιευθυντή, 3 υπαλλήλων της ΔΟΥ και 2 ιδιωτών.

 
Η διευθύντρια ούρλιαζε πως είναι αθώα!

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, με τους επτά συλληφθέντες να μεταφέρονται στην Αθήνα, καθώς κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν οι φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Όπως προέκυψε, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των -10.000- ευρώ.

 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι αδιάφθοροι της ΕΛΣΑ είχαν ενεργοποιήσει μεθόδους τεχνικής παρακολούθησης – κοριός τηλεφώνων – προκειμένου να δέσουν την υπόθεση.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe