34.7 C
Thessaloniki
19, June 2024

Μωσαϊκό με καρύδια και μαύρη σοκολάτα

20′ προετοιμασία  6 ώρες αναμονή  Σύνολο: 6 ώρες και 20′

Υλικά

Κομμάτια: 20

670 γρ. (3 πακετάκια) μπισκότα πτι μπερ

250 γρ. βούτυρο αγελάδας

4 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη

400 γρ. ζάχαρη

400 ml φρέσκο γάλα

50 ml κονιάκ

150 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό με καρύδια και μαύρη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αναμειχθεί με το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθούν.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  5. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
  6. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  7. Στην κατσαρόλα με το χλιαρό μείγμα ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια.
  8. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.
  9. Τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες, να κρυώσει και να σφίξει.
  10. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, τακτοποιούμε σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή – gastronomos.gr
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe