Noodles με λαχανικά
Χρόνος : 20′ Εύκολη Μερίδες : 4-6
Συστατικά
- 200 γρ. μανιτάρια champignon
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κολοκυθάκι
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. noodles αυγού
- 70 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
- 100 γρ. σάλτσα σόγιας
- 20 γρ. σουσάμι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο
- δυόσμο
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το κολοκύθι σε μισοφέγγαρα.
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό γουόκ και βάζουμε το 1/3 από τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το γουόκ στη φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες δύο δόσεις από τα λαχανικά.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά ξανά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, το σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα noodles και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
- Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το σουσάμι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε το σουσάμι στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια.
- Βάζουμε τα μισά μυρωδικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και το σησαμέλαιο.
AkisPetretzikis.com