30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Οι Ρώσοι σαρώνουν το μέτωπο, προέλαση παντού

Είναι ξεκάθαρο, η ρωσική πολεμική μηχανή αποδεικνύει την ανωτερότητα της, αφού ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επιθετική προέλαση σε 6 βασικές κατευθύνεις, ειδικά σε Kharkiv, Kupyansk ενώ βρίσκεται κοντά στην κατάληψη της κρίσιμης πόλης Chasiv Yar.
Εν τω μεταξύ δυτικά της πόλης Avdiivka ο ρωσικός στρατός σημειώνει την πιο εντυπωσιακή προέλαση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν καταλάβει πάνω από 21 χωριά και πάνω από 20 χιλιόμετρα σε βάθος…
Αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποίησαν όπλα για πρώτη φορά σε στόχο στη Ρωσική Ομοσπονδία εκτός των ορίων που έχουν επιτρέψει ΝΑΤΟ και Δύση.
To δόλιο Ουκρανικό σχέδιο είναι το εξής… θέλουν να προκαλέσουν την Ρωσία… ώστε στο τέλος να εμπλακεί στον πόλεμο το ΝΑΤΟ, ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Ο Ελβετός Συνταγματάρχης Jacques Baude, τόνισε ότι η Ρωσία πέτυχε τον στόχο της στην Ουκρανία ενώ ο αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor, προειδοποίησε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να φτάσουν στο Κίεβο εάν χρειαστεί…
Με βάση τους Βρετανούς οι Ουκρανοί ξέμειναν από Su-24, η Ρωσία κατέστρεψε ολόκληρο τον στόλο των ουκρανικών αεροσκαφών Su-24

Sky News: Ουκρανικά πολεμικά αεροπλάνα χρησιμοποίησαν όπλα για πρώτη φορά σε στόχους στην Ρωσία, στο Belgorod

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News υποστηρίζει, επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή, ότι αεροσκάφος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποίησε όπλα για πρώτη φορά εναντίον στόχου εντός ρωσικού εδάφους – εκτός των νέων περιοχών της Ρωσίας και της Κριμαίας – στο Belgorod.
Δεν αναφέρεται από ποια απόσταση έγινε η εκτόξευση.
«Αυτά είναι τα πρώτα πυρομαχικά της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που χτύπησαν αεροπορικώς στόχο εντός της Ρωσίας», ανέφερε η πηγή σύμφωνα με το Sky News.
Όπως σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, δεν είναι σαφές τι είδους πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν και αν μιλάμε για όπλα δυτικής προέλευσης.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του State Department τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία που απειλούν την περιοχή του Kharkiv, αλλά άφησε σε ισχύ την απαγόρευση της χρήσης επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
O επίσημος εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργικού Συμβουλίου, Wolfgang Büchner, επιβεβαίωσε την απόφαση του Βερολίνου να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα σε θέσεις σε ρωσικό έδαφος κοντά στην περιοχή του Kharkiv.
Διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία, ως προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό».
Στις 2 Ιουνίου, η Γαλλία έδωσε στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadows/Scalps για να χτυπήσει ρωσικές περιοχές.
Ο πρόεδρος Putin της Ρωσίας δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την Δύση.

Jacques Baude (Ελβετός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία πέτυχε τον στόχο της στην Ουκρανία, οι Ρώσοι νίκησαν

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση οδήγησε στις πρώτες επιτυχίες της Ρωσίας, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του ελβετικού Γενικού Επιτελείου Jacques Baude.
«Η Ρωσία, κατά τη γνώμη μου, πέτυχε τον στόχο της με αυτήν την ουκρανική σύγκρουση», είπε ο Jacques Baude.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η ειδική επιχείρηση έδειξε ότι πλέον οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν διαθέτουν πλέον πυρομαχικά και αντιαεροπορικούς πυραύλους. Οτιδήποτε παράγουν μπορεί να καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό, εξήγησε ο Jacques Baude.
«Τώρα η Ουκρανία βρίσκεται στο περιθώριο γιατί έχασε και η Δύση συνειδητοποίησε ότι όλα χάθηκαν στην Ουκρανία», κατέληξε ο Jacques Baude.
Στα τέλη Μαΐου 2024, ο υπουργός Άμυνας Andrei Belousov δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιωτικούς και πάνω από 2.700 όπλα μόνο τον μήνα Μάιο του 2024.
Σημείωσε επίσης ότι τα δυτικά κράτη, προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα, μεταδίδοντας στοιχεία πληροφοριών και εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στρατιώτες, κλιμακώνουν και παρατείνουν την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe