30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Πανικός στην Ουκρανία – Ασταμάτητη η ρωσική προέλαση

Οι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν κάθε απόπειρα αντίστασης σε όλες τις κατευθύνσεις του τεράστιου ουκρανικού μετώπου.
Οι ουκρανοί προσπαθούν να ανασυνταχθούν αλλά τα υπέρτερα ρωσικά στρατεύματα δεν το επιτρέπουν.
Σε μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, ο ρωσικός στρατός την Κυριακή (2/6/2024) κατέλαβε το Umaskoye στην περιοχή του Donetsk.
Τα δυτικά όπλα δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση και αυτό είναι γεγονός το οποίο παραδέχονται με τον πλέον επίσημο τρόπο, στρατιωτικοί αναλυτές, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.
Η επερχόμενη ήττα είναι και ήττα του ΝΑΤΟ, στην ηγεσία του οποίου επικρατεί ένα πραγματικό χάος.
Την ίδια στιγμή εξοργισμένος με την Κίνα είναι ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, καθώς το Πεκίνο δίνει τη χαριστική βολή στην εκ προοιμίου καταδικασμένη «ειρηνευτική» σύνοδο κορυφής της Ελβετίας (15 – 16 Ιουνίου 2024).
ο Παγκόσμιος Νότος γυρνά επιδεικτικά την πλάτη του στην ελβετική σύνοδο, ευρισκόμενος στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η Κίνα εργάζεται σκληρά για να αποτύχει η σύνοδος κορυφής στην Ελβετία

Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κατηγόρησε την Κίνα ότι «εργάζεται σκληρά» για να εμποδίσει χώρες να συμμετάσχουν στην παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία (15 -16/6/2024).
Μιλώντας στο φόρουμ ασφαλείας Shangri-La στη Σιγκαπούρη στις (2/6/2024), ο Zelensky εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του που «ορισμένοι παγκόσμιοι ηγέτες» δεν θα είναι παρόντες στη σύνοδο.
Η Ουκρανία ήλπιζε ότι η σύνοδος κορυφής θα εξέταζε πολλούς βασικούς τομείς, όπως η ενεργειακή κρίση, η ανταλλαγή αιχμαλώτων, η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και άλλα θέματα.
«Η Κίνα, δυστυχώς, εργάζεται σκληρά για να αποτρέψει χώρες από το να προσέλθουν στη σύνοδο κορυφής της ειρήνης», δήλωσε ο Zelensky.
Ενώ ισχυρίστηκε ότι περισσότερες από 100 χώρες και διεθνείς οργανισμοί πρόκειται να παρευρεθούν, το Bloomberg ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεν θα παραβρεθεί λόγω της παρουσίας του σε συγκέντρωση χορηγών για τις προεδρικές εκλογές (5/11/2024).
Η Κίνα έχει απορρίψει την πρόσκληση καθώς δεν πληρούνταν οι όροι που απαιτούσε.
Μια πηγή είπε ότι η Κίνα είχε επιμείνει ότι η σύνοδος κορυφής πρέπει να αναγνωριστεί τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία και να συμμετάσχουν και οι δύο χώρες. Δημόσια, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η συμμετοχή θα ήταν «δύσκολο».

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι ΗΠΑ να επιτρέψουν χτυπήματα με ATACMS στη Ρωσία

Ο Zelensky ζήτησε από τις ΗΠΑ να επιτραπούν χτυπήματα με πυραύλους ATACMS εντός της Ρωσίας.
Η δήλωση του Zelensky έρχεται λίγο, αφότου ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι αίρει την απαγόρευση χρήσης ορισμένων όπλων των ΗΠΑ από την Ουκρανία εναντίον ρωσικού εδάφους κοντά στις περιφέρειες Kharkiv και Sumy.
Η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να απαγορεύει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ATACMS και άλλα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για χτυπήματα βαθύτερα εντός της Ρωσίας, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
O Zelensky, αφού ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden για την άδεια στη χρήση όπλων των ΗΠΑ είπε τα εξής: «Αρκεί αυτό; Όχι γιατί; Επειδή σας έδωσα το παράδειγμα αεροδρομίων από τα οποία η Ρωσία xχτυπά μόνιμα, με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι η Ουκρανία δεν θα απαντήσει γιατί δεν έχει αντίστοιχα συστήματα και δεν έχει άδειες».
Ο Zelensky είπε πως το Κίεβο περιμένει την έγκριση για να χτυπήσει τα ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια από τα οποία εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

Χαστούκι και από τη Σαουδική Αραβία – Δεν θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία

Η Σαουδική Αραβία δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία, αφού δεν θα υπάρχουν Ρώσοι εκπρόσωποι εκεί.
Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο DPA την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 , επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στο Ριάντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, την 1η Ιουνίου, ο Zelensky θέλησε να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, σκοπεύοντας να κερδίσει υποστήριξη στην επικείμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου.
Ωστόσο, τώρα η επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία έχει αναβληθεί και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά τη διάσκεψη, σημείωσαν πηγές του DPA.

Kwiatkowski (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Χάος και αναταραχή στο ΝΑΤΟ μετά το πράσινο φως Biden για τα όπλα

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία οδηγεί σε κλιμάκωση της σύγκρουσης αλλά και καταστροφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δήλωσε στο Ria Novosti η πρώην αξιωματικός και αναλύτρια του Πενταγώνου Karen Kwiatkowski.
«Αυτή η αλλαγή στην πολιτική του Biden σχετικά με τη χρήση αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία μέχρι στιγμής μόνο στο Kharkiv οδηγεί σε κλιμάκωση», σημείωσε η Kwiatkowski.
Σύμφωνα με την ίδια μία τέτοια απόφαση της αμερικανικής ηγεσίας προκαλεί αναταραχή και χάος τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο ΝΑΤΟ.
«Αυτή η απόφαση έχει σοβαρές συνέπειες για Ουκρανία και Δυτική Ευρώπη, προκαλεί τεράστια αβεβαιότητα», παρατήρησε.
Πάντως εκτιμά ότι δεν θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, τον οποίο ωστόσο κάποιοι από την αμερικανική ηγεσία επιδιώκουν.
«Η τελευταία απόφαση του Biden μας λέει ότι θέλει να σκοτωθούν περισσότεροι Ουκρανοί και θέλει η Ουκρανία να πάψει να υπάρχει», τόνισε η Kwiatkowski.

Rasmussen (Στρατιωτικός αναλυτής): Οι ΗΠΑ κάνουν συνεχώς επικίνδυνες γκάφες στην Ουκρανία – Η Ρωσία θα επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας»

Η άδεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο καθεστώς Zelensky να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία δεν θα αποτρέψει την ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση, αλλά θα αναγκάσει τη Ρωσία να επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» για να σταματήσει τις επιθέσεις στις συνοριακές της περιοχές, υποστήριξε ο Αμερικανός συνταγματάρχης και στρατιωτικός αναλυτής Earl Rasmussen.
«Αυτό δεν θα αλλάξει την τελική έκβαση της σύγκρουσης, την οποία η Ρωσία είναι προορισμένη να κερδίσει», είπε ο Rasmussen.
«Αυτό που θα καταφέρει είναι να αναγκάσει τη Ρωσία να επεκτείνει την ουδέτερη ζώνη που έχει συζητηθεί και να χτυπήσει δυνητικά άμεσα τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και άλλων μελών του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν αυτές τις ενέργειες» σημείωσε.
«Είναι πιθανό ότι στην Ουκρανία είχε ήδη επιτραπεί κρυφά να χτυπά στη Ρωσία ή δυτικές πληροφορίες πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενα πλήγματα», είπε.
«Ναι, είναι μια κλιμάκωση και πιθανότατα η Ρωσία θα ανταπεξέλθει με κάποιο τρόπο», πρόσθεσε.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ συνεχίζουν να κάνουν γκάφες με ολοένα και πιο επικίνδυνες αποφάσεις που δυστυχώς πιθανότατα θα καταλήξουν σε μια άμεση σύγκρουση με χειρότερα αποτελέσματα προειδοποίησε ο Rasmussen.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe