26.9 C
Thessaloniki
12, April 2024
spot_img

Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε πραγματικά; 8 βιβλία μάς βοηθούν να το ανακαλύψουμε

Σήμερα τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας και δε θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη αφορμή για να κάνουμε όλοι την προσωπική μας ανασκόπηση και αξιολόγηση, σχετικά με το πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε αυτή τη περίοδο.

Αν βέβαια αυτή η αξιολόγηση δείξει πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της… ευτυχίας μας, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό, δεν υπάρχει λόγος να αγχωθούμε, καθώς η λογοτεχνία έχει μεριμνήσει ακόμα και για αυτό!

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων μπορούμε να βρούμε δεκάδες αξιόλογα βιβλία αυτοβελτίωσης που θα μας βοηθήσουν να “ξεκλειδώσουμε” μια πιο ευτυχισμένη εκδοχή μας, αλλά και δεκάδες βιβλία που στόχο έχουν να μας κάνουν να νιώσουμε πιο χαρούμενοι διαβάζοντάς τα.

Και επειδή η ευτυχία μας είναι πολύ σημαντική υπόθεση, ζητήσαμε από 4 αγαπημένους εκδοτικούς οίκους να μας προτείνουν τα 8 καλύτερα – σχετικά με το θέμα – βιβλία τους, ώστε να μη μετανιώσουμε στιγμή τον χρόνο που θα αφιερώσουμε για να τα διαβάσου

 

Η ανταλλαγή – Beth O’Leary

Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι ένα αέναο ταξίδι που κρύβει πολλές εκπλήξεις. Για να γίνει πιο όμορφο αυτό το ταξίδι, οι εκδόσεις Μεταίχμιο μάς προτείνουν να διαβάσουμε το νέο βιβλίο της Beth O’ Leary, “Η ανταλλαγή“, το οποίο υπόσχονται πως θα είναι το πιο τονωτικό feelgood μυθιστόρημα που θα διαβάσουμε φέτος και θα μας κάνει να χαμογελάσουμε και να θυμηθούμε πως ποτέ δεν είναι αργά για να βρούμε την πραγματική ευτυχία!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Λίνα παραείναι μικρή για να νιώθει εγκλωβισμένη. Η Αϊλίν παραείναι μεγάλη για να ξαναρχίσει απ’ την αρχή. Ίσως είναι η ώρα για μια ανταλλαγή… Όταν η Λίνα τα θαλασσώνει με μια μεγάλη παρουσίαση στη δουλειά, καταφεύγει στο σπίτι της γιαγιάς της για να ξεκουραστεί, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει προ πολλού. Λίγο πριν κλείσει τα ογδόντα, η Αϊλίν έχει εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της και θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη. Αλλά το χωριουδάκι της στο Γιόρκσιρ δεν έχει και πολλούς διαθέσιμους κυρίους… Η Λίνα της προτείνει μια λύση: να ανταλλάξουν σπίτια για δύο μήνες. Η Αϊλίν θα ζήσει στο Λονδίνο για να αναζητήσει την αγάπη, και η Λίνα θα μείνει πίσω στο Γιόρκσιρ για να φροντίσει το σπίτι της. Αντιμέτωπη με έναν όχλο απείθαρχων συνταξιούχων, καθώς και τον ενοχλητικά τέλειο –και υπερβολικά ωραίο– ντόπιο δάσκαλο, η Λίνα ανακαλύπτει ότι δεν είναι τόσο απλό να αλλάξεις ζωή. Παράλληλα στο Λονδίνο, η Αϊλίν κάνει μεγάλο σουξέ με τους νέους της γείτονες, καθώς και στο online dating – όμως, μήπως το τέλειο ταίρι γι’ αυτήν βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της απ’ ό,τι νόμιζε;

 

Το αρκουδάκι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο – Eric-Emmanuel Schmitt

Στη ζωή χρειάζεται να ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούρια πράγματα και να δουλεύουμε με τον εαυτό μας όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτή η ανακάλυψη βέβαια θα πρέπει να ξεκινά από αρκετά μικρή ηλικία, ώστε να τεθούν οι κατάλληλες βάσεις για την προσωπική μας ευτυχία. Για αυτόν το λόγο, η δεύτερη επιλογή των εκδόσεων αφορά το παιδικό βιβλίο του Eric-Emmanuel Schmitt, με τίτλο “Το αρκουδάκι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο“, το οποίο αποτελεί το τρίτο βιβλίο της σειράς “Οι ιστορίες της κουκουβάγιας” και στις 9 Απριλίου που κυκλοφορεί θα μοιραστεί με τους μικρούς αναγνώστες τη δική του συνταγή της ευτυχίας!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Γκαστόν το αρκουδάκι θέλει να μάθει τι είναι η ευτυχία. Δύσκολη ερώτηση! Ευτυχώς, η Αθηνά η κουκουβάγια είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Μαζί θα ρωτήσουν τα άλλα ζώα, ώστε να προσπαθήσουν να βρουν τη συνταγή της ευτυχίας. «Οι ιστορίες της κουκουβάγιας» είναι μια σειρά βιβλίων που αγγίζει φιλοσοφικά θέματα, μέσα από μια ευχάριστη και κατανοητή στα παιδιά ιστορία. Η Αθηνά η κουκουβάγια, σύμβολο σοφίας, παίζει κάθε φορά καταλυτικό ρόλο, ενθαρρύνοντας τους μικρούς αναγνώστες να θέσουν ερωτήματα, να σκεφτούν και να πειραματιστούν.

 

Εκδόσεις Μίνωας

 

Manifest, Υλοποίησε τη ζωή των ονείρων σου – Τζορντάνα Λεβίν

Ως πρώτη επιλογή τους, οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν ένα βιβλίο για την τέχνη του manifest, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και πιο έντονα το ενδιαφέρον του κοινού. Σε ποιον άλλωστε δε θα φαινόταν ενδιαφέρουσα η ιδέα πως ό,τι σκεφτούμε, μπορούμε και να το υλοποιήσουμε αρκεί να το πιστέψουμε; Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η Τζορντάνα Λεβίν, συγγραφέας του “Manifest, Υλοποίησε τη ζωή των ονείρων σου”, το οποίο αποτελεί τον πλέον κατάλληλο οδηγό για όσους θέλουν να βάλουν το manifest στη ζωή τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: To manifest είναι μια λέξη που κερδίζει καθημερινά σε δημοτικότητα και έχει σαρώσει σαν παλιρροϊκό κύμα το Twitter, το Tik Tok και το Instagram. Με απλά λόγια, είναι η πράξη να φέρνεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου μέσω της αισιοδοξίας και της πίστης. Σε πολλές περιόδους της ζωής μας, είτε αυτές βάλλονται από μια πανδημία, είτε από προσωπικές δυσκολίες, συχνά νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο. Το manifest μας βοηθά ακριβώς σε αυτό: μας προσφέρει μια πολύ συγκεκριμένη μέθοδο για να ανακτάμε την αίσθηση του ελέγχου σε αβέβαιες εποχές.

 

Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος – Cases Ferran και Sara Teller

Ένα βιβλίο που θα μας βοηθήσει να μπούμε στο μυαλό των πραγματικά ευτυχισμένων ανθρώπων μάς προτείνουν στη συνέχεια οι εκδόσεις. Ο λόγος για το βιβλίο “Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος” των Cases Ferran και Sara Teller, το οποίο όπως μας αποκαλύπτει και ο τίτλος, τονίζει πως το κλειδί για μία ευτυχισμένη ζωή είναι να νικήσουμε τον φαινομενικά δύσκολο αγώνα μας με το άγχος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ενοχές, υπερανάλυση, διαρκής πίεση… πολλές είναι οι σκέψεις που βασανίζουν ένα αγχωμένο μυαλό. Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πιο ισχυρό εργαλείο ενάντια στο άγχος. Η κατανόηση των διεργασιών του μυαλού μάς δίνει μια υπερδύναμη: να καταλάβουμε πώς λειτουργούμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να νικήσουμε το άγχος. Ο Ferran Cases υπέφερε στο παρελθόν από χρόνιο άγχος που τον οδήγησε σε παράλυση. Όχι μόνο κατάφερε να την ξεπεράσει και να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, αλλά αποφάσισε να αφιερωθεί στη βοήθεια ανθρώπων που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές. Η Sara Teller, από την άλλη, είναι φυσικός και διδάκτωρ στον τομέα της νευροεπιστήμης. Το βιβλίο αυτό είναι ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο συγγραφέων: ο Ferran θέτει τα ερωτήματα και η Sara εξηγεί τι συνέβαινε στο μυαλό του κάθε φορά που ερχόταν αντιμέτωπος με τα συμπτώματα του άγχους.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe