23.5 C
Thessaloniki
25, May 2024

Ριζότο με σαφράν και χτένια

ΥΛΙΚΑ

Για το Ριζότο


1 κούπα ρύζι αρβόριο
Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό γραμμάριο σαφράν
1 λίτρο ζωμό κότας
100 ml. λευκό κρασί
Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το σαφράν στο κρασί και αφήνουμε να σταθεί λίγο και να βγάλει τα αρώματα του.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζω να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτω λίγο- λίγο το ζωμό και ανακατεύω να βγάλει την γλουτένη και να χυλώσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτω την παρμεζάνα και το βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως.

Για τα χτένια.

Αλατοπιπερώνουμε τα χτένια. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε σκόρδο ψιλοκομμένο και δύο καυτερές πιπερίτσες.

Τσιγαρίζουμε τα χτένια μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε πάνω από το Ριζότο.

Πηγή – xrysessyntages

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe