34.7 C
Thessaloniki
19, June 2024

Shoigu: Η Ρωσία εξετάζει σκληρή απάντηση στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Δήλωση της Ρωσικης πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με σχέδια μεταφοράς βρετανικών όπλων με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία
Εξετάζουμε  τα σχέδια μεταφοράς οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, επιβεβαιωμένα επίσημα από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ως ένα βήμα γεμάτο με περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Προφανώς, οι Βρετανοί έχουν κάνει μια επιλογή υπέρ της πρόκλησης καταστροφής και μέγιστης ζημιάς στον πληθυσμό των περιοχών πρώτης γραμμής.
Επιπλέον κυνισμό σε όσα συμβαίνουν δίνει το σκεπτικό της βρετανικής ηγεσίας για την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στην «αποκατάσταση της Ουκρανίας»Η Ουκρανία για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προπονητικό πεδίο για αντιπαράθεση με τη χώρα μας.

Προειδοποιούμε το Λονδίνο να μην περάσει ακόμη μια επικίνδυνη γραμμή στη μανιακή του προσπάθεια να «νικήσει τη Ρωσία».

Μια νέα διάσταση, προφανώς όλο και χειρότερη, έρχεται να προστεθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας… μετά την απαράδεκτη αποκάλυψη της Βρετανίας ότι στέλνει βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου…
Οι Βρετανοί διαχρονικά υπηρέτησαν τον παραλογισμό και προκαλούν με την στάση τους…
Η Ρωσία σε ανώτατο επίπεδο (Putin Πρόεδρος, Shoigu Εθνική Άμυνα) αποσαφήνισαν η εμπλοκή πυρηνικών στην Ουκρανία… αλλάζει την στρατηγική της Ρωσίας… η απάντηση θα είναι καταστροφική απέναντι σε αυτή την νέα εξέλιξη…

Εν τω μεταξύ μετά το θρασύδειλο χτύπημα των Ουκρανών με Drones στην Βόρεια Κριμαία όπου χτυπήθηκαν κατοικίες και όχι κάποια στρατιωτική βάση… η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση… χτυπώντας την Οδησσό…
Tαυτόχρονα η Βόρεια Μακεδονία κατ΄ εντολήν των ΗΠΑ έστειλε 4 Su-25 στην Ουκρανία…

Putin: Η Ρωσία θα πρέπει να αντιδράσει στη χρήση όπλων ουρανίου

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αντιδράσει στις προμήθειες από τη Δύση σε πυρομαχικά με ουράνιο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Προσπαθούν να πολεμήσουν όχι μόνο στη θεωρία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό αλλά και στην πράξη: η Δύση αρχίζει να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνικά στοιχεία».

Shoigu: Η Ρωσία εξετάζει σκληρή απάντηση στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Οι προμήθειες οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία θα αναγκάσουν τη Ρωσία να σκεφτεί πώς μπορεί να αντιδράσει, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu.
«Αυτό μας οδηγεί να σκεφτούμε σοβαρά την περαιτέρω πορεία των εξελίξεων και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «οποιοσδήποτε πόλεμος τελειώνει με ειρήνη», αλλά δεν είπε πόσο σύντομα μπορεί να συμβεί αυτό.
Επίσης σημείωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ είχε ήδη χρησιμοποιήσει τέτοια πυρομαχικά στο Κοσσυφοπέδιο, στη Σερβία, όπου μαζικά, χωρίς κυρώσεις… βομβάρδισαν ειρηνικές πόλεις και κατέστρεψαν γέφυρες.

Η υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σε γραπτή απάντησή της σε ερώτηση του μέλους της Βουλής των Λόρδων στο βρετανικό κοινοβούλιο αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμήθευε στην Ουκρανία οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου με αυξημένη ισχύ για να διαπεράσει τεθωρακισμένα.
«Παράλληλα με την παραχώρηση μιας μοίρας κύριων αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία, θα παρέχουμε πυρομαχικά συμπεριλαμβανομένων σφαιρών διάτρησης θωράκισης που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Τέτοιες οβίδες είναι πολύ αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των σύγχρονων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων».

Η στρατιωτική βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία ανήλθε σε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες (περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2022.
Συγκεκριμένα, το Λονδίνο έστειλε πάνω από 10.000 αντιαρματικά συστήματα πυραύλων NLAW, περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων M270 και πυραύλους ακριβείας Brimstone.
Επιπλέον, Βρετανοί εκπαιδευτές εκπαίδευσαν πάνω από 10.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμούν την ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία σε 1,5 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες (1,86 δισεκατομμύρια δολάρια). Το 2023, οι βρετανικές αρχές σκοπεύουν να διαθέσουν τουλάχιστον 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Βρετανία εξοπλίζει τις ουκρανικές δυνάμεις με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στους Ουκρανούς.
Την πρόθεση του Λονδίνου να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με επικίνδυνα ραδιενεργά όπλα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Annabelle Goldie στις 20 Μαρτίου.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο έχει υψηλή πυκνότητα μάζας και παρέχει υψηλή διάτρηση στην θωράκιση και προκαλεί μεγάλες καταστροφές.
Για τις χώρες που έχουν συσσωρεύσει αποθέματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, αυτό είναι ένα φθηνό υλικό για την παραγωγή τέτοιων πυρομαχικών από ότι για παράδειγμα από βολφράμιο.
Η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε οβίδες διάτρησης πανοπλίας ξεκίνησε για πρώτη φορά από την Γερμανία του Hitler, η οποία αντιμετώπιζε έλλειψη βολφραμίου.
Στη δεκαετία του 1970, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αναπτύσσουν τέτοια βλήματα που προορίζονταν να πολεμήσουν τα νέα σοβιετικά τανκς.
Τα αμερικανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου, κατά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατά την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe