16 C
Thessaloniki
18, May 2024

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα


Υλικα 
:

100 γρ.βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου.
80 ml σπορελαιο
2 κ.σ.καλα γεματες γιαουρτι
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι.
1 κ.σ.ξυδι.
1 αυγο +1 ασπραδι (τον κροκο τον κραταμε για την επαλειψη)
1 φακ.μπεικην .
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 500 με 550 γρ.
Τυρι φετα .
Σουσαμι εαν θελετε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατευουμε καλα το βουτηρο με το λαδι προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι σταδιακα μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη αφρατη ζυμη που δεν κολλα στα χερια.Αφηνουμε για 10 λεπτα να ξεκουραστει.

Παιρνουμε ζυμη οσο ενα μανταρινι μικρο την ανοιγουμε με το χερι βαζουμε τυρακι κλεινουμε και δεινουμε οτι σχημα θελουμε εγω εκανα μισιφεγγαρο.

Κανουμε επαλειψη με τον κροκο σουσαμακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35 με 40 λεπτα.

Πηγή – Χρυσές Συνταγές

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe