Υλικά
200 γρ. βούτυρο (μαλακό)
200 γρ. ζάχαρη κάστερ
2 βανίλιες
200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (self raising)
4 μεγάλα αυγά
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
35 γρ. γάλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
250 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια
Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε τη βάση ενός ταψιού 20 ή 23 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνετε καλά το χαρτί και τα τοιχώματα. Πασπαλίζετε με αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη κάστερ και τις βανίλιες. Προσθέτετε το αλεύρι, τα αυγά, το baking powder, το αλάτι και το γάλα. Κτυπήστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Μεταφέρετε στο ταψί. Ψήνετε το κέικ στους 160°C βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί.
Όταν κρυώσει το κέικ το μοιράζετε στη μέση. Βάζετε το ένα κομμάτι του κέικ (με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω) σε μια πιατέλα. Απλώνετε την κρέμα γάλακτος. Βάζετε από πάνω κουταλιές από μαρμελάδα φράουλα και καλύπτετε με το άλλο κομμάτι κέικ (η κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω). Μεταφέρετε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.