Wednesday, March 26, 2025
15.7 C
Thessaloniki

Εύκολα ατομικά προφιτερόλ με παγωτό

Δείτε πώς να φτιάξετε εύκολα ατομικά προφιτερόλ με παγωτό. Με σπιτική κρέμα σοκολάτας και κρουασανάκια γεμιστά με παγωτό παρφέ. Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκό ιδανικό για καλοκαίρι!

Χρόνος – 25′          Δυσκολία – Εύκολη         Μερίδες – 3

Συστατικά

Για την κρέμα σοκολάτας

450 γρ. 
γάλα πλήρες
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
αυγό, μεσαίο
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. κονιάκ

Για τη σύνθεση

κρουασανάκια
98 γρ. παγωτό παρφέ, 175 ml

Για το σερβίρισμα

σαντιγί
κουβερτούρα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την κρέμα σοκολάτας

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.
Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφρατεύουμε με το σύρμα χειρός.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι τα κρουασανάκια εγκάρσια στη μέση και τα γεμίζουμε με 1 κ.γ. παγωτό.
Μοιράζουμε σε 3 μπολ εναλλάξ τα κρουασάν με την κρέμα σοκολάτας μέχρι να γεμίσουν.
Σερβίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

akispetretzikis.com

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe