Sunday, February 16, 2025
11.2 C
Thessaloniki

Κρέπες με κοτόπουλο αλά κρεμ

 

Συστατικά

Για τις κρέπες

  1. 500 γρ. γάλα πλήρες
  2. 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, ή γάλα πλήρες
  3. 4 αυγά, μεσαία
  4. 100 γρ. σπορέλαιο
  5. 1 κ.γ. κοφτό κρυσταλλική ζάχαρη
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη γέμιση
  1. 750 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  2. 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 1 κίτρινη πιπεριά
  5. 1 κόκκινη πιπεριά
  6. 1 σκ. σκόρδο
  7. 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  8. 150 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  9. 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
Για τη σύνθεση

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. mix τυριών, τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις κρέπες

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, 50 γρ. σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε έναν λείο χυλό.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή και για όλο το βράδυ.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  • Ρίχνουμε περίπου 1 κ.γ. σπορέλαιο και το απλώνουμε με ένα χαρτί ώστε να φύγει το περιττό.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο από τον χυλό με μια βαθιά κουτάλα ώστε να καλύψει όλη τη βάση. (Αν ρίξουμε παραπάνω τον μεταφέρουμε πίσω στο μπολ γυρνώντας το τηγάνι ανάποδα.)
  • Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει από μόνη της η κρέπα, την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα ή με τα χέρια μας και ψήνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε συνολικά 8 κρέπες προσθέτοντας κάθε φορά ελάχιστο σπορέλαιο.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τις κρέπες στην άκρη.

    Για τη γέμιση

  • Φοράμε γάντια και κόβουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής σε κυβάκια.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε και αυτές.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το mix τυριών, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.

    Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο κάθε κρέπας, τυλίγουμε σε ρολό και τις μεταφέρουμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 38×25 εκ.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το το mix τυριών.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.
  • Κόβουμε τις κρέπες στη μέση και σερβίρουμε.

    akispetretzikis.com

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe