Δείτε τον πιο εύκολο τρόπο για να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά το απόλυτο burger με τα πιο ζουμερά smashed μπιφτέκια που δοκιμάσατε ποτέ! Το τέλειο σπιτικό street food!
Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
320 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, λάπα
2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
2 ψωμάκια για burger
4 φέτες τσένταρ
2 κ.σ. σάλτσα BBQ
2 φέτες ντομάτας
2 φύλλα iceberg
2 κ.σ. μαγιονέζα
6-8 φέτες αγγουράκι τουρσί
Για τις πατάτες
600 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις πατάτες
Ρίχνουμε στη φριτέζα το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις πατάτες σε στικς και τις ρίχνουμε στη φριτέζα.
Τηγανίζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από τη φριτέζα, μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις πατάτες στο ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα μπιφτέκια
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μια επιφάνεια κοπής.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 κομμάτια των 80 γρ., τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε τα 2 στην επιφάνεια πάνω στη μεμβράνη.
Καλύπτουμε με επιπλέον μεμβράνη και πατάμε με μια σπάτουλα ώστε να απλωθούν και να γίνουν τελείως επίπεδα.
Μεταφέρουμε τα 2 μπιφτέκια στο τηγάνι με τη βοήθεια της μεμβράνης για να μην διαλυθούν.
Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
Γυρνάμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε ξανά με αλάτι.
Προσθέτουμε από 1 φέτα τσένταρ στο κάθε μπιφτέκι και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 μπιφτέκια, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για να ψήσουμε τα ψωμάκια.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε τα ψωμάκια εγκάρσια στη μέση και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με την εσωτερική πλευρά να είναι προς τα κάτω.
Ψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βάζουμε στα κάτω ψωμάκια από 1 κ.σ. σάλτσα BBQ, 2 μπιφτέκια, το ένα πάνω στο άλλο, 1 φέτα ντομάτας, 1 φέτα iceberg και 3-4 φέτες αγγουράκι τουρσί.
Βάζουμε στα πάνω ψωμάκια από 1 κ.σ. μαγιονέζα και καπακώνουμε με αυτά για να δημιουργήσουμε τα burgers.
Σερβίρουμε με τις πατάτες.
Akispetretzikis.com