23.5 C
Thessaloniki
25, May 2024

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κλωναράκι άννιθο
250 γρ. κίτρινο αλεύρι
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε και πολτοποιούμε τα λαχανικά μας. Τα προσθέτουμε στα άλευρα και ζυμώνουμε, ώστε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει. Αν χρειασθεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία+ ώρα. Ανοίγουμε φύλλο χονδρούτσικο και κόβουμε λωρίδες, όπως στις φωτογραφίες. Αλευρώνουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.

Θα βράσουν για 3′ και θα τις προσθέσω σε τηγάνι με λάδι, σκόρδο, άννιθο, φρέσκα κρεμμυδάκια, λεμόνι, χονδροτριμμένο πιπέρι και γαρίδες. Ταλιατέλες φρικασέ.

Πηγή – Xrysessyntages 

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe