Upstream: Αύξηση εσόδων κατά 15% το πρώτο 9μηνο – 23% ενισχυμένη η κερδοφορία EBITDA

Δυναμικά συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Upstream, η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, ηγέτιδα στον χώρο του mobile marketing automation, καταγράφοντας αύξηση εσόδων 15% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η martech εταιρεία, που δραστηριοποιείτα με επιτυχία σε μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου, λάνσαρε την  τεχνολογική πλατφόρμα αυτοματοποιημένου mobile marketing το 2021, ονόματι Grow, και συνεχίζει να αναπτύσσεται, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες που κορυφώθηκε με την πανδημία.

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, η Upstream είδε τα έσοδα από την πλατφόρμα Grow να ενισχύονται πάνω από 22%. Τα έσοδα αυτά, που αντιπροσωπεύουν τις νέες δραστηριότητες της εταιρείας, αποτελούν σήμερα τα δύο τρίτα των συνολικών εσόδων της Upstream, ενώ έως το 2025, το ποσοστό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει το 90%. Παράλληλα, η Upstream κατέγραψε στο εννεάμηνο υγιή κερδοφορία, όπως φαίνεται από τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία, στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 ήταν ενισχυμένα κατά 23%.

Η εταιρεία διατείνεται ότι το mobile marketing είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς marketing, με την αξία του να αποτιμάται στα 100 δισ. δολάρια παγκοσμίως και τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς να υπολογίζεται σε 23% (CAGR) μέχρι το τέλος του 2027.

Όπως υποστηρίζει, με τη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα παγκοσμίως, αλλά και με την επικείμενη κατάργηση των cookies -από την πλειονότητα των προγραμμάτων περιήγησης στο Internet – και λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, επιχειρήσεις και πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στρέφουν ολοένα και περισσότερο το βλέμμα τους προς το mobile marketing, το οποίο τους επιτρέπει να αυξήσουν τις ηλεκτρονικές τους πωλήσεις, αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους.

«Η Upstream είναι πιο έτοιμη από ποτέ να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για στοχευμένη, εξατομικευμένη και αποτελεσματική επικοινωνία marketing με τους καταναλωτές, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Η πανδημία μας βρήκε εν μέσω του μετασχηματισμού των δραστηριοτήτων μας τον οποίο ολοκληρώσαμε με επιτυχία, ενώ ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε υγιή ανάπτυξη από τη νέα μας πλατφόρμα mobile marketing. Αξιοποιούμε στο έπακρο την τεράστια δυναμική της αγοράς διεθνώς και βλέπουμε τους ρυθμούς ανάπτυξής της ως πυξίδα για το μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Μανιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Upstream.

«Απευθυνόμαστε σε μια αγορά ενός δισεκατομμυρίου καταναλωτών παγκοσμίως και συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 370 διαφημιζόμενους, από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους μέχρι ηλεκτρονικά καταστήματα. Έχουμε πετύχει πολλά και στοχεύουμε ακόμη υψηλότερα χάρη στην απίστευτα ταλαντούχα ομάδα μας, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

«Παρά τις αναταράξεις της αγοράς σε όλα τα επίπεδα, τη διευρυμένη διεθνή μας παρουσία και τον ταυτόχρονο μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μας μοντέλου – και μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας – καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα από τις νέες μας δραστηριότητες, διατηρώντας παράλληλα υγιείς όλους τους οικονομικούς μας δείκτες», πρόσθεσε ο Γιώργος Σερφιώτης, Chief Financial Officer της Upstream.

Πηγή Επιχειρήσεις | naftemporiki.gr

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
69FollowersFollow
367SubscribersSubscribe